Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Deschiderea expoziției „140 de ani de relații diplomatice Spania-România”, la Muzeul Național de Istorie a României

0

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Ambasada Spaniei la București, anunță deschiderea expoziției „140 de ani de relații diplomatice Spania-România”.

Evenimentul va avea loc joi, 14 octombrie, începând cu orele 1100, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București.

Prin intermediul acestei expoziții fotodocumentare vizitatorii vor putea cunoaşte istoria comună a relațiilor bilaterale dintre Spania și România, care a început în 1881, când s-a înființat prima legație spaniolă în ţara noastră.

Expoziția este o călătorie prin istoria legăturilor din ce în ce mai strânse dintre cele două țări și subliniază evenimentele și personajele cele mai reprezentative ale dialogului spaniol-român. Aceasta include principalele vizite de stat, precum cea făcută în Spania, în 1979, de Președintele României sau vizita în România, în 2009, a Alteţelor Lor, Principii de Asturias, astăzi monarhii Spaniei. Sunt prezentate de asemenea, cele mai importante evenimente culturale, precum Expoziția de la Barcelona din 1929 sau crearea Institutului Cervantes din București și a Institutului Cultural Român de la Madrid.

Proiectul expozițional este organizat de Ambasada Spaniei la București, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României. Valorosul material grafic care alcătuiește această expoziție, a fost pus la dispoziţie de către Ambasada României la Madrid, Arhiva Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe din România și Arhiva Generală a Ministerului Spaniol al Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a României în perioada 14 – 31 octombrie 2021, putând fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Dată fiind situația pandemică, accesul la vernisaj se va face exclusiv pe bază de invitație.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.