Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De sărbători la MNAR și Centrul Pompidou!

0

Brâncuși: arta de a-și sculpta propria imagine

marți 18 aprilie , ora 18:00

C. Brancusi

În cadrul programului Întâlnire la muzeu vă invităm să petreceți o seară în compania unui specialist în opera lui Constantin Brâncuși: Doina Lemny, muzeograf la Muzeul Național de Artă Modernă, Centrul Georges Pompidou, Paris.

Prezentarea se va focaliza asupra abilității sculptorului de origine română de a-și construi o imagine pe măsura talentului său. Desfășurându-și activitatea într-o instituție muzeală de renume mondial, Centrul Pompidou, de care aparține și atelierul reconstituit al sculptorului Constantin Brâncuși, Doina Lemny va invita publicul participant să intervină cu propriile chestionări referitoare la marele artist, într-un dialog al schimbului de idei și informații.

Evenimentul face parte din seria activităților pentru public desfășurate în zilele când spațiile expoziționale sunt închise.

Întalnirea are loc în sala de conferințe , Intrarea A2. 

Intrarea este liberă.

Doïna Lemny, doctor în istoria artei, este muzeograf-cercetător la Muzeul național de artă modernă, Centrul Pompidou Paris, specialistă în sculptura din prima jumatate a secolului XX.

Co-curatoare a celor șapte expoziții tematice la Atelierul Brancuși din 1998 în 2002. A fost curatoarea expoziției  « Antoine Pevsner în colectiile Centrului Pompidou » (2001), « Datiunea Brancusi » (2003), « Henri Gaudier-Brzeska în colecțiile Centrului Pompidou » (2009) și a coordonat cataloagele publicate cu ocazia organizării expozițiilor.

Este autoare a mai multor volume : Brancusi, Paris, Oxus, 2005, Brancusi & Gaudier-Brzeska : points de convergence et Henri Gaudier-Brzeska : Notes sur Liabeuf et Tolstoï, Paris, L’Échoppe, 2009, Lizica Codréano, une danseuse roumaine dans l’avant-garde parisienne, Lyon, Fage, 2011, Brancusi, au-delà de toutes les frontières, Lyon, Fage, 2012, Brancusi, coll. « Monographies », Paris, éditions du Centre Pompidou, 2012, Henri Gaudier-Brzeska, un sculpteur « mort pour la France », Lyon, Fage, 2015 ; Brancusi, an Artist without Frontiers, Bucharest, NoiMediaPrint, 2016.

Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53, sector 1, București, cod 010063

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.