Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la Venus la Buddha – o licitație între artă clasică și feng shui

0

Cine nu s-a imaginat vreodată într-un film de Fellini, savurându-și cafeaua pe un fotoliu de fier forjat alb, într-o grădină luxuriantă, în timp ce admiră o Venus? Reveria poate deveni realitate.

Artmark prezintă expoziția Licitației de Sculptură și Mobilier de Grădină. Vedeta expoziție este chiar sculptura din marmură „Nud” de Ion Irimescu (estimare: 20.000 – 30.000 euro). În 1956, drept oficial și expozant al delegației României la a XXVIII-a Bienală de la Veneția, Ion Irimescu expunea în cadrul pavilionului românesc varianta în bronz a acestei opere.

Nud, Ion Irimescu

Anul acesta, expoziția depășește granițele mobilierului sau a obiectelor decorative din ateliere europene și prezintă o statuie Buddha din granit, prima jumătate a secolului XX (preț de pornire: 1.200 euro) sau o pereche de câini Foo din piatră, prima jumătate a secolului XX, Atelier chinezesc (preț de pornire: 1.500 euro). Ambele opere au o simbolistică puternică.

Pasionații de peisagistică vor găsi o mulțime de surse de inspirație în curtea Palatului Cesianu-Racoviță: de la garnituri de grădină bogat decorate, la jardiniere sau cache-pot-uri, la vase decorative sau la sculpturi de exterior. Expoziția poate fi vizitată până miercuri, 27 mai; licitația având loc joi, 28 mai, ora 19:30, Athénée Palace Hilton.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.