Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De la 3 colecționari la 36 (de adjudecatari)

0

Prima licitație Artmark din an a adunat peste 250 de iubitori de artă, colecționari și cunoscători, aducând un total de aproape 300.000 euro pentru toate cele trei colecții. Cu 75 de palete participante distincte și cu o medie a ratelor de adjudecare de 74, 32% (Colecția Lucia și Dr. Ionescu fiind adjudecată în proporție de 90%), Licitația „3 colecții și 3 colecționari” s-a bucurat de atenția întregului public de la prezentarea primului lot și până la ultima bătaie a ciocănelului de licitație. Astfel, putem spune că, oficial, piața de artă 2015 a început în tonuri calde pentru Artmark.

Dintre artiștii consacrați, Nicolae Tonitza s-a aflat din nou în topul preferințelor colecționarilor, opera „Baia Suzanei” din Colecția Dr. Ionescu a fost adjudecată pentru 47.500 euro, „Copil în roz” pentru 11.000 euro, iar „Nud” pentru 8.500 euro. „Lectură” de Theodor Pallady a fost adjudecată pentru 36.000 euro, iar Nicolae Grigorescu a obținut 36.000 euro pentru pictura „În fața porții” și 22.000 euro pentru „Convoi de care, pe valea Orății”. Gheorghe Petrașcu a fost de asemenea pe lista colecționarilor prezenți în sală, cea mai mare valoare obținând-o pentru lucrarea „Trandafiri” (10.000 euro).

_MG_7791

Alexandru Ciucurencu, starul Colecției Dr. Ionescu, s-a clasat primul la numărul de opere vândute, toate cele 5 picturi prezente în licitație intrând în noi colecții private. Suma adjudecărilor a fost peste 52.000 euro.  La capitolul artă contemporană, Ștefan Pelmuș (total opere adjudecate: 2.800 euro), Ion Alin Gheorghiu (total opere adjudecate: 3.850 euro) și Sorin Ilfoveanu (total opere adjudecate: 7.850 euro) au fost foarte apreciați de public. Ion Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani în lume, a suscitat interesul unor colecționari nișați pe artă contemporană, total adjudecărilor ajungând la aproape 6.000 euro.

Următorul eveniment Artmark va avea loc la sfârșitul lunii februarie, mai precis pe 24 și 26 februarie, și este unul dintre cele mai așteptate momente din prima jumătate a anului: Licitația de Mărțișor. Împărțită în două zile, licitația va oferi publicului o adevărată sărbătoare a începutului de primăvară prin varietatea de mărțișoare din argint filigranat, prin paleta inedită de bijuterii unicat, prin vinuri fine, prin arta decorativă à La Belle Époque sau prin arta plastică valoroasă. Ca în fiecare an, artiști precum Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Francisc Șirato, Iosif Iser, Samuel Mützner reușesc să readucă primăvara la Palatul Cesianu-Racoviță. Expoziția va putea fi vizitată începând cu sâmbătă, 7 februarie, la sediul Artmark.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.