Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

DB Schenker România susține dezvoltarea proiectului Recicleta

0

Recicleta - DB Schenker 2 (Medium)Recicleta, primul proiect de colectare a deșeurilor de hârtie fără a produce emisii de carbon, desfășurat de ViitorPlus-asociația pentru dezvoltare durabilă, este susținut de DB Schenker România pentru a-și dezvolta parcul de cargo-triciclete. Astfel, Recicleta va putea colecta mai multă hârtie pentru reciclare și va crește numărul de locuri de muncă oferite unor persoane cu probleme sociale.

 Susținerea proiectului Recicleta de către DB Schenker România vine ca urmare a deciziei companiei de a susține proiectele de dezvoltare durabilă și de a promova valorile companiei, printre care se află și asumarea răspunderii față de mediu și problemele sociale care ne înconjoară. Cargo-tricicletele din cadrul proiectului vor ajuta la creșterea cantității de hârtie colectată în vederea reciclării și vor contribui la reducerea amprentei de carbon.

 Recicleta, proiect lansat în septembrie 2009 de asociația ViitorPlus, este dedicat colectării deșeurilor de hârtie de la firme din zona de nord a capitalei, folosind pentru transport cargo-triciclete conduse de persoane cu probleme sociale. Cargo-tricicleta este un mijloc de transport nepoluant a  cărei utilizare, prin comparație cu folosirea unui autoturism, a evitat poluarea aerului din București cu 6,4 tone de CO2, în cei peste 3 ani de activitate. Recicleta a colectat 200 tone de hârtie pentru reciclare, ceea ce reprezintă 3.000[1] de arbori salvați de la tăiere, iar 5 persoane cu probleme sociale au fost angajate de-a lungul timpului.


[1] Conform unui raport pentru Congresul American, din anii 1970, o tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 17 arbori maturi.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.