Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri și evenimente culturale gratuite pentru tineri la Fundația Calea Victoriei

0

În luna octombrie, Fundația Calea Victoriei lansează o noua campanie prin care oferă studenților și elevilor din București CURSURI GRATUITE în domenii umaniste. Odată cu începerea școlii și a facultății, tinerii se pot bucura de activități extracurriculare, prin care să își completeze studiile și să își dezvolte propriile talente și aptitudini.

De opt ani, Fundația Calea Victoriei acordă tinerilor șansa de a studia gratuit subiecte fascinante, care le pot dezvălui o direcție profesională sau le pot deschide noi perspectivele culturale. Peste 8000 de bursieri s-au bucurat deja de participarea gratuită la cursurile și evenimentele Fundației.

burse elevi

Cu ajutorul unor lectori entuziaști și bine pregătiți (actori, profesori, cercetatori, coacheri sau artiști), elevii și studenții pot descoperi domenii umaniste precum: Istoria, Muzica, Filozofia, Pictura, Astronomia, Psihologia, Arhitectura, Antropologia, Literatura, Istoria Religiilor, Istoria Artelor sau Arheologia.

De asemenea, prin participarea la cursuri, tinerii vor interacționa cu persoane de vârste diferite, cu studii și ocupații variate, dar cu interese comune. Atmosfera cursurilor este relaxată și interactivă, iar lectorii încurajează schimbul de idei și cercetarea individuală a unor teme originale.

Cererea de participare gratuită la curs poate fi trimisă pe adresa: contact@victoriei.ro și trebuie să contină urmatoarele informații:
– numele atelierului și motivația solicitării bursei, vârsta cursantului, instituția de învățământ la care studiază în prezent.
Aplicațiile pentru burse se primesc cu cel putin o zi înainte de începerea cursului și acceptarea cursantului se face țn funcție de locurile disponibile și de cererea trimisă pe mail.

Locurile sunt limitate și se ocupă în ordinea înscrierilor.

Cursurile și evenimentele la care elevii și studenții pot participa gratuit sunt:

• Atelier de Inteligentă emoțională, din 2 Octombrie
• Atelier de Scenaristică – Cum se scrie un film, din 5 Octombrie
• Scoală pentru freelanceri!, din 6 Octombrie
• Antichitatea clasică: glorie, nostalgie și călătorii la marginea lumii, din 7 Octombrie
• Spatii sacre: piramide, temple și munți străvechi, din 8 Octombrie
• Introducere în Design interior și Arhitectură, din 15 octombrie
• Visele: semnificații și simboluri, din 16 Octombrie
• Introducere in Iudaism, din 19 Octombrie
• Dialog cu muzică pentru pian de Chopin și Skriabin, in 24 octombrie (eveniment)
• Atelier de astronomie – teorie și observații astronomice, din 27 octombrie
• Gustave Courbet – Atelierul artistului, în 29 Octombrie (eveniment)
• Atelier de Networking: Arta de a stabili și menține relații, din 4 Noiembrie
• Introducere în Arheologie, din 12 noiembrie

Detalii la www.victoriei.ro

Fundația Calea Victoriei este o instițutie culturală independentă care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulti. Atelierele se desfasoară într-o atmosferărelaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învatarea cu placere – fară restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în 2007, avandu-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.