Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum comunică statul cu cetățenii: experiențe din Norvegia și România

0

Cum comunică statul cu cetățenii: experiențe din Norvegia și România
Marți, 19 ianuarie 2016, ora 15.00
Connect Hub, Bd. Dacia nr 99

Cetățenii vor să știe în ce investește statul banii lor, fie că vorbim despre administrația locală sau centrală și vor să ia parte la decizii care le influențează viața sau modul în care se dezvoltă comunitatea în care trăiesc. Cu toate acestea, publicul rămâne de multe ori cu percepția că procesele consultative sunt mai degrabă formale, implică multă birocrație și nu conduc neapărat spre rezultatele așteptate.

logo-efor

Vă invităm la o dezbatere cu decidenți din România și Norvegia, pentru a discuta despre soluții și bune practici privind consultarea publică și metode prin care statul norvegian implică cetățenii în decizia publică, precum și despre realitățile actuale din România și câteva perspective de viitor. Vorbitorii vor fi Gunnar Haereid – Vice-guvernator al Regiunii Sogn og Fjordane, Violeta Alexandru – Ministru, Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic și Radu Puchiu – Secretar de stat, Cancelaria Primului Ministru.

Vom discuta despre rolul Instituției Guvernatorului Norvegian în gestionarea relațiilor cu cetățenii, situația Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă (OGP) și planurile Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic cu privire la transparența decizională și accesul la informații în România.

Discuțiile se vor purta în limba engleză și în limba română.

Evenimentul este organizat de către Expert Forum (EFOR) și Centrul Român de Politici Europene (CRPE) în cadrul proiectului Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept, care își propune să reunească cetățeni, organizații ale societății civile și instituții publice, pentru a genera dialog și activități comune. Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondul ONG în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.