Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Creativitate și culoare în Parcul Tineretului: Picturi 3D pe asfalt, Graffiti și Space Art la prima ediție Creative Fest

0

Prima ediție a Festivalului de Artă și Cultură Urbană Creative Fest va avea loc în Parcul Tineretului în perioada 6-7 septembrie. Bucureșteni de toate vârstele sunt așteptați pe Aleea centrală (intrarea Gheorghe Șincai) la un eveniment care celebrează spiritul creativ al artiștilor români. Într-un decor ce face trimitere către un București miniatural, plin de farmec și culoare, vizitatorii au ocazia de a admira spectaculoasele picturi 3D pe asfalt realizate de Daniel Relenschi sau creațiile graffiti semnate de Obie Platon.

Daniel Relenschi este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt.

A început să deseneze la vârsta de 4 ani. După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar, s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină o profesie. A realizat primele tablouri în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie.

Pictura 3D_Daniel Relenschi

Obie Platon este unul dintre cei mai inventivi street-artists români iar lucrările sale au atras atenția multor festivaluri internaționale de profil. Își disimulează identitatea pentru a construi multiple personaje autentice ce pot fi întâlnite pe mulţi dintre pereţii din București, Timișoara, Cluj-Napoca sau chiar din Germania. O galerie impresionantă de creații este disponibilă pe pagina de facebook a artistului www.facebook.com/obieplaton.

Zoltan Martonos, românul care a impresionat milioane de telespectatori și juriul show-ului de televiziune Românii au Talent, va fi și el prezent la Creative Fest, cu demonstrații spectaculoase de space painting. Originar din Dej, Zoltan a fost pasionat încă din copilărie de pictură și lucru manual dar “relația” lui cu space painting-ul a început în 2007, când un prieten l-a introdus în minunata lume a graffiti-ului.

Mai multe detalii despre program și activități sunt disponibile pe site-ul www.creativefest.ro  precum și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/creativefestivalcool .

INTRAREA LIBERĂ

Festivalul de artă și cultură urbană Creative Fest este organizat de Asociația pentru Cultură Urbană și Mediu (A.C.U.M.), în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Centrul de proiecte culturale al Municipiului București ArCuB.

Eveniment susținut de: Intact Media Group

Recomandat de: Radio Zu și Zu TV

Parteneri media: Zile si Nopti, Ring, Beau Monde, Cosmopolitan, Vice, Studenție.ro, SUB25, suburbanmagazine.ro, urban.ro, orasulm.eu, 121.ro, veiozarte.ro, getlokal.ro, Ginger Group, musicnights.ro, amdoar18ani.ro, Cooltivator.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.