Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Continua Workshopurile Social Impact Award

0

Dupa o saptamana plina cu cate doua workshopuri in Bucuresi, Iasi si Cluj caravana Social Impact Award continua in cele trei orase cu cate trei evenimente deschise si gratuite dar si cu un seminar gratuit organizat in Constanta.

Pentru notiuni elementare de planificare a afacerii l-am invitat in cadrul “Business Planning Esentials” pe Dragos Nicolaescu care despre antreprenoriat social ne spune Antreprenoriatul social este singurul mod eficient de a contribui la bunastarea comunitatii fiindca nu creeaza dependenta si inferiorizarea pe care o genereaza caritatea. A da oamenilor sansa de a isi creea propria afacere sustenabila sau de a muncii pentru ceea ce are nevoie este singura solutie care respecta demnitatea oamenilor. Eu cred din tot sufletul ca una din conditiile pentru o viata fericita este o viata profesionala in care castigi decent facand ceea ce te pasioneaza. Iar un antreprenor din noua generatie va da o astfel de sansa la zeci si sute de oameni. De aceea am ales sa imi pun toata experienta in sprijinul acelor antreprenori ce vor sa isi porneasca un startup sustenabil, vesel si pasionat, prin ceea ce eu numesc mentorat vocational.”

Atelierul “Innovation & Sustainability” sustinut de Roxana Voicu-Dorobantu isi propune sa ofere participantilor cunostinte de baza si competente legate de inovare si sustenabilitate dar si studii de caz si exercitii practice pentru a conecta participantii cu subiectele vizate. Principalele subiecte abordate sunt: ​​cum sa sporești creativitatea si inovarea in echipa, de ce o organizatie trebuie sa fie inovatoare, ce este sustenabilitatea si de ce avem nevoie de ea, este sustenabilitatea numai despre impactul asupra mediului, cum stim daca suntem sustenabili, unde și cum ar trebui sa inovam pentru a fi mai sustenabili.

La final vor invata cum sa isi transmita convingator ideea  in cadrul unui seminar de “Storyteling” alaturi de Georgiana Ilie, jurnalista cu peste 10 ani in mass-media si sectorul societatii civile, semnand de-a lungul timpului pentru Esquire, Tabu, Unica, Marie Claire si acum Decat o Revista.

Cei ce vor sa participe sunt in continuare asteptati sa se inscrie pe socialimpactaward.net/attend-the-open-workshops, o simpla completare a formularului fiind suficienta.

In acelasi timp, studentii pot inscrie in continuare idei in competitia pentru unul din premiile de 4000 de euro. De la reducerea saraciei, sanatate, educatie, mediu, dezvoltare comunitara pana la tehnologii de informare si de comunicare, drepturile omului, egalitatea de sanse, studentii – organizati in echipe de maxim 5 persoane – isi pot alege orice tema pentru a dezvolta o idee de afacere sociala, atata timp cat ea este relevanta pentru comunitatea in care se doreste implementarea. Data limita pentru inscrieri este 5 aprilie 2012

Despre competitie

Competitia a fost lansata in 2009 in Austria de catre Institutul de Antreprenoriat Social si Inovatie al Facultatii de Stiinte  Economice  si Administrarea Afacerilor din Viena impreuna cu good.bee.  Incepand din 2012, concursul se extinde la nivel regional, in Romania si Cehia.

In Romania, Social Impact Award este organizat de roPot in parteneriat cu Fundatia ERSTE si BCR, cu sprijinul Verbund, good.bee, Institutului pentru Antreprenoriat din Viena, AIESEC, Kiss FM si al partenerilor media bestjobs.ro, trilulilu.ro, hipo.ro, lumebuna.ro, onlinestudent.ro, regielive.ro, studentie.ro, romaniapozitiva.ro, Educativa si calendarevenimente.ro.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.