Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința Future Skills & Future of Work pe 10 septembrie la Romexpo

0

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizează conferința Future Skills & Future of Work pe 10 septembrie la Romexpo

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizează conferința Future Skills & Future of Work, un eveniment creat pentru a atrage atenția asupra dificultăților, atât actuale cât și viitoare, cu care se confruntă tinerii la angajare. Acesta va avea loc la Romexpo, Pentagon Events, pe data de 10 Septembrie, la ora 18:00, iar prin intermediul său, LSRS își propune să identifice abilitățile necesare tinerilor pentru a face față nevoilor schimbătoare din cadrul pieței muncii. Cu ajutorul invitaților, experți din domenii precum inovație, mediul de bussines și administrație publică, discuțiile vor aborda probleme reale de care studenții se lovesc la ieșirea din facultate, urmând să propună modalități fezabile de rezolvare.

Evenimentul Future Skills & Future of Work dă startul unei serii de 3 conferințe, cu scopul întocmirii unui raport care va conține concluzii și propuneri menite să fie înaintate Ministerului Educației Naționale. Totodată, prin aceste conferințe se dorește și conștientizarea nevoii de schimbare și adaptare a abilităților și competențelor deținute de tineri la viitoarele cerințe ale pieței muncii.

Acest primă conferință are ca tematică o dilemă actuală pentru studenții și societatea de astăzi, și anume joburile viitorului, precum și skill-urile de care vom avea nevoie pe piața muncii.

Deadline-ul pentru înscriere este 1 septembrie, aceasta realizându-se prin accesarea următorului link: https://bit.ly/2ZijhEc

De asemenea, următoarele 2 conferințe vor fi programate în lunile Octombrie, respectiv Noiembrie ale acestui an.

Întrebări care au dat naștere acestui eveniment

Care sunt job-urile viitorului?

Este greu să definim exact cum vor arăta job-urile viitorului. Putem, însă, învăța din evenimentele trecutului, precum revoluția industrială, care deși a automatizat multe dintre meseriile făcute de oameni, a creat mai multe job-uri ca înainte. Cu toate acestea, dezvoltarea continuă a Inteligenței Artificiale va face ca, în cele din urmă, peste jumătate dintre locurile actuale de muncă să dispară. Multe dintre meseriile de astăzi vor dispărea, însă majoritatea companiilor mari au deja politici implementate pentru a-și reorienta angajații. În acest moment, este o certitudine că aptitudinea esențială a următoarelor decenii va fi capacitatea de adaptare constantă a angajatului.

Sunt studenții români de pretutindeni pregătiți pentru joburile viitorului?

Șansele diferă pentru stundeții români în funcție de Universitatea la care studiază. Unele Universități sunt mai bine conectate la mediul de afaceri și societate, iar această apropiere le oferă o perspectivă mai bună asupra abilităților pe care studenții trebuie să le deprindă pentru a dezvolta o carieră de succes. Dacă ar fi să judecăm după preferințele de studiu ale studenților români, aceștia par conștienți de provocările pe care le aduce viitorul, un număr mare dintre ei alegând să studieze programare, inginerie sau managementul afacerilor.

DESPRE LSRS

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis pentru dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.