Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta despre schimbarile climatice si protectia climei in 22 martie la World Trade Center Bucuresti

0

Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Asociaţia Environ organizează în 22 martie la World Trade Center din Bucureşti, Sala „New York Auditorium“ o conferinţă despre schimbările climatice şi protecţia climei, în special pe plan local.

După o introducere despre stadiul modificărilor climatice făcută de oamenii de ştiinţă ai Institutului pentru cercetarea urmărilor climei din Potsdamer, vor fi prezentate strategiile naţionale de implementare a Tratatului privind clima COP 21 şi COP 23, în special Masterplanul privind protecţia climei orientat 100% asupra comunităţilor locale din Germania. Partea principală a conferinţei este dedicată proiectelor locale „verzi“ privind reducerea emisiei de CO₂ în România şi Germania. În final vor fi prezentate posibilităţile de finanţare de către reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii.

Ambasadorul Meier-Klodt, vice-prim-ministrul şi ministru al mediului, doamna Graţiela Gavrilescu şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Robert Negoiţă, vor deschide conferinţa.

Vorbitorii din Germania sunt Dr. Matthias K. B. Lüdeke şi Dr. Fritz A. Reusswig de la Institutul pentru cercetarea climei de la Potsdam, domnul Berthold Goeke, director în cadrul Ministeriului Federal pentru Mediu, Protecţia naturii, construcţii şi siguranţa reactoarelor (BMUB), domnul Björn Kühnl, Master Plan Manager al oraşului Gießen, doamna Rike Arf, director pentru protecţia mediului al regiunii Hanovra şi domnul Florian Kliche de la Institutul independent pentru probleme ale mediului de la Berlin.

Temele principale ale conferinţei: riscurile şi provocările schimbării climei, implementarea Tratatului de la Paris COP 21 şi COP23 şi strategiile naţionale în Germania şi România, Waste-Management, conceptele privind economia în şcoli precum şi E-mobility şi multe altele. În afară de acestea, vor fi prezentate şi posibilităţile de finanţare ale acestor proiecte.

Conferinţa se adresează cadrelor de decizie politică din domeniul local şi ministerial, ONG-urilor şi jurnaliştilor.

Limbile în care se va desfaşura conferinţa: engleză, germană şi română cu traducere simultană.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.