Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul „ARTfel de Istorie” la Muzeul Național de Istorie a României

0

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) în parteneriat cu Școala Gimnazială Genesis organizează cea de a patra ediție a Concursului “ARTfel de Istorie”. Evenimentul va avea loc miercuri, 3 aprilie, începând cu ora 1000 la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, București.

Concursul se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului General al Municipiului București și reunește elevi pasionați de istorie, care vor să studieze această disciplină și altfel, într-un mod original, interactiv și interdisciplinar.

Din anul 2016, când a avut loc ediția pilot, concursul s-a bucurat de succes atât în București, cât și în restul țării.

Evenimentul se adresează elevilor din clasele gimnaziale. Aceștia au de ales între diverse epoci și trebuie să respecte, în sceneta pe care o vor prezenta juriului, tematica secțiunii alese, respectiv: Preistorie, Antichitate, Evul Mediu, Epoca Modernă și Epoca Contemporană.

Competiția “ARTfel de Istorie” reprezintă, așadar, o completare a metodelor tradiționale de învățare, cu o abordare modernă și tehnici de studiu atractive. Concursul este atipic, în cadrul lui istoria capătă viață, informațiile sunt vii, iar personajele istorice se dezvăluie, prin talentul actoricesc al elevilor, din toate punctele de vedere, inclusiv psihologic.

Juriul va fi alcătuit din Mihai Manea, inspector școlar, specialitatea Istorie, Flavius Nicolae Roaită, muzeograf Muzeul Național de Istorie a României și Ovidiu Savu, șef Serviciu Istorie și Literatură, Casa Mureșenilor Brașov.

În fiecare an au participat aproximativ 200 de elevi din toată țara, iar feedback-ul a fost mereu unul pozitiv.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.