Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concertul “EN SÍNTESIS” susținut de cântăreața spaniolă CARMEN PARÍS

0

Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti prezintã marţi, 11 octombrie, orele 19:00, în Sala Mare a Ateneului Roman, concertul “En Síntesis” susţinut de cântãreaţa spaniolã Carmen París, alãturi de pianistul Diego Ebbler şi percuţionistul şi cântãreţul Jorge Tejerina.

carmen-paris_invitacion_mail

Publicul bucureştean va avea ocazia de a asculta unele dintre cele mai reprezentative melodii selectate din patru albume ale acestei compozitoare şi cântãreţe, multiplu premiate, muzica ei fiind o fuziune de jazz, flamenco, jota aragonesa şi alte genuri.

Carmen París, figurã reprezentativã a lumii muzicale actuale, este una dintre cele mai apreciate artiste, atât de publicul cât şi de critica din Spania. Personalitatea sa covârşitoare şi curajul de a inova jota, pe care o îmbinã cu alte genuri muzicale i-au adus, printre altele, Premiul Naţional al Muzicii Actuale acordat de Ministerul Culturii din Spania în 2014.

Selecţia pieselor din concert are menirea de a ne prezenta o mostră din multiplele arome şi peisaje muzicale (în ritm şi vers) care pornesc dinspre jota, un gen tradiţional ce îşi are rădăcinile în muzica cântată de oamenii în vârstă la marile sărbători populare şi religioase fiind, în acelaşi timp, singurul gen muzical care se regăseşte în toate culturile şi zonele Peninsulei Iberice (în Portugalia, este cunoscut drept gota) şi în care îşi au originile şi muzica flamenco şi alte ritmuri de dincolo de ocean, în America.

Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei şi Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Agenţiei Spaniole de Cooperare Internaţionalã pentru Dezvoltare şi al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Sponsorii Zilei Naţionale a Spaniei: Garantibank, Asemer, Copisa, Eptisa, Indra, Azvi, FCC Construcción, Comsa Corporación, Roca, Cialt, Happy Tour / FCM Travel Solutions.

Sponsorii Instituto Cervantes: Roca, Repsol, Hotel Caro, Alioli, Cialt, Cosercon, Imoteca, Hercesa, Yarden.

Biletele vor putea fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Ateneului Roman, deschisã de marţi pânã vineri între orele 12.00-19.00, sâmbãtã şi duminicã între orele 16.00-19.00 (în zilele în care sunt spectacole) şi matinee duminicale între orele 10.00-11.00.

Carmen París este muziciana (pianistă şi compozitoare) care a transformat ritmul popular spaniol numit la jota aragonesa şi a revitalizat folclorul iberic, adăugându-i ritmuri şi melodii din diferite zone ale Mediteranei, Africii şi Americii. Carmen París se impune în peisajul muzical spaniol în primăvara anului 2002 cu albumul de debut intitulat Pa’ mi genio(2002, Warner Music), care s-a vândut în 40000 de copii, un disc extrem de bine primit de critică şi recompensat cu Premiul Muzical pentru Cel mai Bun Album de Muzică Tradiţională.

Carmen París a colaborat la cele 4 albume înregistrate (cu un total de peste 90000 de copii vândute), dar şi în concertele susţinute în Spania şi pe glob, cu muzicieni de renume din Spania şi din lume între care menţionăm pe Chano Domínguez, Jorge Pardo, Javier Colina, Javier Ruibal, Eliseo Parra, Santiago Auserón, Diego Morao sau Juan Manuel Cañizares George Garzón şi Joel Rosenblatt.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.