Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concert de shamisen și pian Keisho OHNO și Mamoru MOTOOKA

0

Ambasada Japoniei și Universitatea Româno-Americană din București vă invită la

Concert de shamisen și pian

Keisho OHNO și Mamoru MOTOOKA,

vineri, 16 noiembrie 2016, de la orele 18.00,

la AULA MAGNA a Universității Româno-Americane din București

(bd. Expoziției nr. 1B)

Concertul de la București are loc sub egida turneului internațional ”ShamiPia” pe care muzicienii japonezi Keisho Ohno (shamisen) și Mamoru Motooka (pian) îl susțin în mai multe țări europene. Dialogul inedit dintre timbrul inconfundabil al shamisenului pe care Keisho Ohno îl stăpânește cu o tehnică desăvârșită și cel al pianului dă naștere unui spectacol plin de rafinament și dinamism ce acoperă sonorități dintre cele mai diverse, de la cele tipic japoneze, până la jazz, rock, pop sau muzica clasică. Concertul se înscrie în seria de evenimente ”LUNA CULTURII JAPONEZE” organizate în noiembrie 2018 la București și în alte orașe din țară.

Considerat la ora actuală un veritabil maestru al shamisenului, Keisho Ohno a început să cânte la acest instrument tradițional japonez (asemănător chitarei, având 3 coarde, un gât foarte alungit și o cutie de rezonanță relativ mică) încă de la vârsta de 8 ani. Adolescent fiind, este recunoscut de către maestrul Chikuzan Takahashi drept „continuator al stilului original chikuzan”. Este primul interpret la shamisen care a participat la SXSW (2006), cel mai mare eveniment muzical organizat în SUA, ocazie cu care întreprinde și un turneu de mare succes. Debutează în anul 2007 cu albumul ”Shami Spirits” și din 2008 susține anual concerte în special în Japonia și Europa. Pornind de la propriul motto ”distruge, dar păstrează muzica tradițională”, Keisho Ohno se inspiră din diferite genuri muzicale, încercând în permanență să exploreze ceva nou. În prezent activează în Europa, susținând spectacole și în România, ultima oară fiind prezent la București în anul 2016 împreună cu membrii grupului ”Ikkemen Wagakki”.

Mamoru Motooka și-a început activitatea pianistică la vârsta de 17 ani, lucrând în trupe de acompaniament alături de interpreți din Japonia și din străinătate între care Yukari Onishi, Zero, etc. A compus și înregistrat albume de studio care acoperă o zonă muzicală diversă de la jazz, până la pop, rock, muzică clasică. În prezent este pianist permanent al unei emisiuni de la postul public de televiziune NHK din Japonia și invitat al Orchestrei Filarmonice Kansai.

Intrare liberă pe bază de rezervare prealabilă la: csrj@rau.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.