Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Co-producția „Fragil” și programul E-Motional

0

[Fragil] este un nou spectacol ce va fi creat în 2014 de coregraful Cosmin Manolescu în cadrul componentei de creație și producții a proiectului „E-Motional: rethinking dance”, sub labelul companiei Paradis Serial.

Noua creație coregrafică va fi realizată cu participarea a trei dansatori europeni care vor fi aleși în urma unor ateliere-audiție organizate de Fundația Gabriela Tudor și partenerii proiectului din Portugalia, Luxemburg și Letonia. În urma apelului deschis pînă la 1 mai, au fost selecționați pentru ateliere peste 50 de dansatori, aceștia provenind din țările proiectului, dar și din Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Spania, Suedia, ș.a.

Primul atelier se desfășoară în prezent la Porto (4-10 mai). Un dansator/performer va fi ales și la București pe baza atelierul-audiție care va avea loc între 27-30 mai 2014 la studioul ZonaD.

E-Motional_Fragile_workshop_Porto
Piesa [Fragil] investighează tema corpului emoțional, văzut ca o harta personală compusă din amintiri imprimate pe piele, traume și semne fizice, și toate poveștile pe care le poate spune un corp in mișcare. [Fragil] este un proiect despre identitate, ce urmează a se contura și construi în spații diferite (de la studio, la spațiu privat, la spațiu public și la sală de spectacol), și care va chestiona fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. Prin viziune și formatul propus, piesa își propune deopotrivă să regîndească și să repună în perspectivă limbajul de expresie al dansului contemporan și să creeze forme noi prin care acesta să ajungă la public. Spectacolul va fi realizat în două rezidențe de lucru organizate la Riga (iulie) și București (octombrie). Premiera bucureșteană va fi prezentată în parteneriat cu Centrul Național al Dansului în 7-8 noiembrie, piesa urmînd a avea un turneu în Letonia și Portugalia în 2015.

În cadrul proiectului E-Motional, Fundația Gabriela Tudor și studioul ZonaD organizează de asemenea în 2014 rezidențe artistice interdisciplinare cu participarea unor artiști din România, Islanda, Portugalia, Letonia, Bulgaria, Luxemburg, formate de cercetare precum platforma de reflecție E-Motional, la care vor participa profesioniști ai dansului din țările partenere (artiști, curatori, producători, critici de dans),  ateliere și cursuri pentru profesioniști și publicul larg, proiecții de filme și artist talks în conexiune cu evenimentele din proiect organizate la București, dar și Cluj, Bacău și Brașov. E-Motional are un profil multidisciplinar şi include oportunităţi de lucru pentru profesioniștii români și europeni din dans contemporan şi domeniile conexe care lucrează cu mişcarea în diversele ei forme (arte vizuale, noile media, muzică, teatru, etc.).

„E-Motional: rethinking dance” este un program inițiat și condus de Fundaţia Gabriela Tudor (lider de program), în parteneriat cu Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia/ Time to Dance Festival (Riga), Fabrica de Movimentos/ Festival da Fabrica (Porto), și Centrul de Cultură „George Apostu” (Bacău), și în asociere cu Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg) şi Muzeul Naţional „George Enescu”(Bucureşti). [Fragil] este creat și cu sprijinul unei Burse a Fundației Bogliasco (SUA/ Italia).

„E-Motional: rethinking dance” este organizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene.
Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

www.e-motional.eu,
Facebook E-Motional https://www.facebook.com/pages/E-Motional/1424732907741754.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.