Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cinemateca Docuart deschide un sezon de proiecții @Casa de Cultură a Studenților București

0

Cinemateca Docuart este un program nou cinematografic care debutează cu o primă proiecție luni, 17 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din București.

Inițiativa își dorește să readucă publicul spectator în contact cu documentarul românesc printr-o serie de proiecții lunare. Scopul lor este, totodată, acela de a revitaliza activitatea cinematografică a Casei de Cultură a Studenților București, de a media întâlniri între profesioniștii din domeniul artei cinematografice și studenți cinefili și de a contribui la formarea unei culturi cinematografice în rândul tinerilor .

Piepturi goale și buzunare pline este prima proiecție programată pe 17 decembrie. În regia lui Cornel Mihalache, lungmetrajul reia subiectul decembrie ’89 și urmărește o perspectivă obiectivă a evenimentelor cu ajutorul unor filmări rare ale cameramanilor prezenți și ale arhivei televiziunii naționale.

„Eu vreau să ştiu şi să spun mai departe, telespectatorilor (asta cred că e menirea mea), ce s-a întâmplat în cadrul acestui fenomen care se cheamă Decembrie 1989 în România. Cred că el cuprinde conspiraţie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară. Toate pe rând şi toate amestecate. Cred că a fost o crimă de stat. Şi că adevărul despre revoluţie, ascunde, de fapt, această crimă de stat” – regizorul filmului, Cornel Mihalache.

Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul.

Intrarea la eveniment este liberă.

Cinemateca Docuart este o inițiativă care a luat naștere prin asociația culturală dedicată filmului documentar românesc, Docuart, și Casa de Cultură a Studenților din București și reprezintă o încercare de a aduce în atenția publicului, un produs cinematografic subreprezentat – documentarul românesc – și un spațiu cu potential de revitalizare pe harta culturală a Bucureștiului.

Un proiect realizat de Casa de Cultură a Studenților București împreună cu Asociația Docuart și cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Despre Asociația Docuart
Asociația desfășoară proiecte ca București Docuart Fest, Caravana Docuart, Bucharest Art Film Festival, Proiecțiile Docuart, Academia Docuart și platforma cultura de educație cinematografică, docuart.ro

Despre Casa de Cultură a Studenților București

Casa de Cultură a Studenților din București  a împlinit opt decenii de existență. A jucat un rol important în educația non formală a tinerilor. Nu mai este un trendsetter socio-cultural, așa cum a fost până în anii `90, dar trupe, formații, cursuri în aproape toate domeniile artei au continuat să existe și să aibă activitate și rezultate cu tinerii chiar dacă toate acestea au fost  vitregite de decenii de prefaceri şi convulsii politico-sociale. În toate formele de manifestări cultural artistice și educative pe care le organizează Casa de Cultură a Studenților din București, instituție subordonată în prezent Ministerului Tineretului și Sportului,  nu a dărâmat tradiții culturale ci a încercat să fructifice experiența generațiilor trecute adaptându-se vremurilor și transformărilor intervenite în societatea românească după anul 1989. (www.ccs.ro)

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.