Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Chef Cezar învinge foamea în Centrul Vechi al Capitalei. VEZI CUM!

1

 Aliază-te cu Chef Cezar şi ajută-i cu alimente pe oamenii defavorizaţi din Centrul Vechi al Capitalei.  Miercuri, 19 decembrie, Chef Cezar împreună cu studenţi de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială şi voluntari ai Organizaţiei Carusel vor găti pentru diferite categorii de persoane aflate în situaţii de excluziune socială din Centrul Vechi (persoane expuse riscului de îmbolnăvire, infectate cu HIV, care locuiesc pe stradă, practică sexul comercial, consumă droguri injectabile sau cerşesc).

Iniţiativa face parte dintr-un program de susţinere a grupurilor marginalizate, dezvoltat de Organizaţia Carusel în parteneriat cu Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială  din cadrul Universităţii Bucureşti şi Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Organizaţia Carusel asistă săptămânal aproximativ 30 de persoane, cărora le trimite alimente de bază: cartofi, ceapă, ulei, zahăr, paste, bulion etc. În plus, beneficiarii primesc sprijin pentru obţinerea actelor de identitate, înscrierea/reînscrierea copiilor la şcoală, facilitarea accesului la asistenţă medicală etc. Anul trecut, la prima ediţie a acestui proiect gastronomic, câţiva voluntari ai Organizaţiei Carusel au gătit sarmale, ciorbă şi dulciuri pentru oamenii marginalizaţi din Centrul Vechi. Fiind o zonă cu un trafic mai mare de persoane, aici vin mulţi dintre cei care cerşesc. O parte dintre produse au ajuns şi la familiile cu mulţi copii pe care organizaţia le asistă în mod constant.

“Ne dorim să repetăm experienţa de anul trecut, a prins bine şi oamenii au apreciat acest efort. Anul acesta vrem să gătim pentru aproximativ 100 de persoane cărora doar faptul că afară este frig le aminteşte de sărbătorile de iarnă. Sunt persoane marginalizate. Pentru aceştia serviciile sociale sunt greu de accesat pe fondul lipsei actelor de identitate. Acest efort nu înseamnă mult, nu o să rezolve problemele cu care aceştia se confruntă, însă o mâncare caldă face minuni uneori.”  a declarat Marian Ursan, Membru Fondator şi Preşedinte al Organizaţiei  Carusel.

Anul acesta, primul care a răspuns invitaţiei Organizaţiei Carusel este Chef Cezar, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte social-educative şi acţiuni de voluntariat în ţară şi străinătate: cursuri de pregătire şi programe de educaţie în domeniul culinar pentru copii din medii defavorizate, proiectul World Chefs Tour Against Hunger pentru ajutorarea copiilor săraci din Africa de Sud, etc.

“Este o acţiune de solidaritate socială cu persoane care nu au altfel acces la o masă caldă. Am mai fost implicat în astfel de proiecte şi cred că a dărui ceva oamenilor de care în general nu prea ne pasă este o experienţă care te transformă interior. Voi găti mancare simplă şi consistentă, din alimentele oferite de companiile care au sprijinit acest eveniment. Orice ajutor a fost şi este binevenit şi mă bucur că participarea şi entuziasmul celor implicaţi în proiect, ca parteneri, sponsori sau voluntari, au fost mai mari decât ne aşteptam”  ne-a spus Chef Cezar Munteanu.

„Vă invităm şi pe dumneavoastră să vă alăturaţi acestor eforturi, orice donaţie în bani sau alimente este binevenită. De asemenea, vă invităm să ne însoţiţi pe teren atunci când distribuim mâncarea sau atunci când vizităm familiile, astfel îi veţi cunoaște, puteţi sta de vorbă şi poate chiar vă puteți împrieteni”  a adaugat Marian Ursan, Membru Fondator şi Preşedinte al Organizaţiei  Carusel.

 

Locul de intalnire pentru cei care vor sa participe la actiune sau sa doneze alimente: Cafeneaua Smardan, Strada Smardan nr. 18, de la ora 15.30.

Organizaţia  Carusel:

Carusel îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor consumatoare de droguri şi alcool, celor care practică sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care trăiesc pe stradă sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, şi a tuturor celor care sunt la risc de îmbolnăvire, marginalizare şi excluziune socială. Misiunea Asociaţiei Carusel este crearea unui mediu social activ, proactiv şi reactiv în vederea promovării şi apărării drepturilor şi libertăţilor omului.

Pentru mai multe detalii despre organizaţie vă rugăm vizitaţi: carusel.org/programe-si-activitati_training.html

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Imaginary cuisine » Festinul lui Babette, sau despre responsabilitate sociala

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.