Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

#CEMAICITIM – instalație interactivă de citit din mers. Proiect realizat de One Night Gallery de Ziua Culturii Naționale

0

One Night Gallery lansează inițiativa #cemaicitim, alături de Curtea Veche Publishing, o campanie dedicată lecturii, care celebrează Ziua Națională a Culturii printr-o instalație de artă ce îmbină cultura și tehnologia. Acesta va putea fi văzută între 29 și 31 ianuarie la galeria 1001 Arte de pe Calea Victoriei 91-93 (București).

Proiectul constă în expunerea unei instalații de artă, o interfață urbană, interactivă spre lumea scrisă, prin care trecătorii se transpun în cititori și descoperă o multitudine de autori și pasaje din cărțile scrise de aceștia. Instalația va fi expusă în vitrina galeriei astfel încât să fie respectate în continuare măsurile de siguranță și, totodată, prin această intervenție artistică în spațiul public să fie accesibilă unui public cât mai larg.

Experiența este construită pentru a captiva privitorul într-o manieră experimentală și pentru a deschide apetitul publicului pentru lectură.

O parte dintre citate vor fi expuse și pe ecranele din 10 stații de metrou, timp de o săptămâna.

Scopul inițiativei este de a promova beneficiile cititului, documentate de Curtea Veche Publishing:

• Chiar și 20 de minute de lectură pe săptămână ne fac mai fericiți
• 1 din 5 persoane care citesc se simt mai puțin singure
• Lectura de plăcere scade cu 28% riscul de depresie
• 6 minute de lectură reduc stresul cu 68%
• 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viață cu 2 ani
• Cititorii au cu 43% mai multe șanse să scape de insomnie

Pentru a realiza această culegere digitală de citate, One Night Gallery își invită comunitatea să trimită până pe 28 ianuarie citate preferate din cărțile citite, menționând titlul și autorul/traducătorul cărții, printr-un comentariu la postarile dedicate de pe pagina de Facebook sau Instagram One Night Gallery sau direct in documentul de aici: https://cutt.ly/CjRalzp.

În plus, Curtea Veche Publishing va trimite și propria selecție de citate.

Pentru fiecare paragraf primit, One Night Gallery va dona câte o carte pentru copiii dintr-o școală din mediul defavorizat, cu titluri stabilite alături de profesori, cu ajutorul Asociației Curtea Veche din colecția de cărți retold pentru copiii care au rămas în urmă cu cititul.

Toate cărțile donate vor rămâne ale copiilor, iar ținta acestei inițiative este de a depăși 500 de cărți pentru a ajunge la cât mai mulți copii.

Conceptul #cemaicitim pleacă de la ideea că ne putem inspira reciproc să citim mai mult, prin puterea exemplului și prin sentimentul de apartenență la o comunitate.

Potrivit cifrelor oficiale, România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărților citite anual, iar un român din doi recunoaște că în ultimul an nu a lecturat nicio carte.

Împreună putem schimba acestea statistici, iar începuturile de an sunt cele mai potrivite pentru astfel de rezoluții.

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în cadrul programului Ziua Culturii Naționale.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și care susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, care îi provoacă pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital precum realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping sau instalații neconvenționale. Vernisajele clasice devin spectacole imersive de artă, ce facilitează experiențe multisenzoriale. Pe parcursul a doi ani, One Night Gallery a transformat expozițiile de artă dintr-o categorie de nișă într-un eveniment de interes pentru toată lumea.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.