Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Casa lui Nottara scoasă la rampă

0

Anul 2018 a fost declarat de UE ca Anul European al Patrimoniului Cultural. Artmark Historical Estate continuă şi în acest an demersurile din anii anteriori de a prezenta oportunități de valorificare a patrimoniului României, de a identificare investitorii potriviți în readucerea la viață, punerea în valoare și reintroducerea în circuitul valorilor patrimoniale a importante monumente, având un portofoliu vast de imobile istorice (castele, conace, vile istorice), atât în București cât și în țară.

Astfel, Casa actorului Constantin I. Nottara din bulevardul Dacia este scoasă la vânzare la prețul de pornire de 750.000 euro. Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural național, imobilul a fost ridicat în plină perioadă modernistă, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a cartierului select din care face parte.

Constantin I. Nottara a locuit mult timp pe str. Câmpineanu, fosta Regală în apropierea Teatrului Naţional (bombardat în al doilea Razboi Mondial). Spre finalul vieţii avea să locuiască, împreună cu fiul său, compozitorul Constantin C. Nottara, pe actualul Bulevard Dacia la nr. 105, unde s-a aflat până de curând casa memorială.

Alături de casa Nottara, în portofoliul recent al Artmark Historical Estate se găsesc și alte monumente reprezentative ale patrimoniului arhitectural și cultural național, ce au aparținut unor personalități marcante. Dintre acestea amintim: casa poetului Dimitrie Bolintineanu, a bancherilor Iarca și Halfon sau a lui Aurel Mincu (toate în București), conacul Golescu – Gussi (Leordeni – Argeș), castelul Haller (Saschiz – Mureș), vila arhitectului Paul Smărăndescu (Sinaia), Palatul Mocioni (Căpâlnaș – Arad). Aceste bijuterii arhitecturale, încărcate de istorie, pot fi văzute pe www.artmarkhistoricalestate.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.