Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cartea „Pentru ce mergem la Operă?” ajunge la tine în oraș!

0

Ai auzit poate de dirijorul Tiberiu Soare sau despre cursurile și evenimentele organizate de Fundația Calea Victoriei. Dar ce știi despre proiectul Pentru ce mergem la Operă?, lansat de fundația noastră împreună cu Tiberiu Soare?

_MG_1714

Prin acest proiect ne-am dorit ca muzica clasică și de operă să ajungă la publicul larg și la cât mai mulți tineri. Am început cu o serie de 13 conferințe interactive lunare despre opere și balete celebre. Peste 150 de persoane (din care 30 de elevi, care participau gratuit) se bucurau la fiecare întâlnire de un dialog deschis cu dirijorul Tiberiu Soare, audiții și proiecția unor imagini spectaculoase.

În martie 2014, conferințele s-au transformat în cartea „Pentru ce mergem la Operă?”. Volumul reproduce poveștile dezvăluite de dirijor de-a lungul tuturor întâlnirilor, precum și 13 ilustrații originale realizate de Maria Surducan.

Acum proiectul nostru continuă cu donația cărții din partea Fundației Calea Victoriei către marile biblioteci județene și universitare din țară, pentru ca tinerii să aibă acces la acest proiect cultural unic în România.

Dacă te-am făcut curios, poți împrumuta deja cartea de la urmatoarele biblioteci:

București – Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

București – Biblioteca Universității Naționale de Muzică din București

București – Biblioteca Facultății de Litere (Universitatea București)

Cluj Napoca – Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Cluj Napoca – Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”

Cluj Napoca – Biblioteca Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Iași – Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”

Brașov – Biblioteca Județeană „George Barițiu”

Timișoara – Biblioteca Județeană Timiș

Timișoara – Biblioteca Facultății de Muzică și Teatru (Universitatea de Vest)

Constanța – Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”

Oradea – Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”

Oradea – Biblioteca Facultății de Arte (Universitatea din Oradea)

Piatra Neamț – Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”

Piatra Neamț – Biblioteca Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Filiala Piatra Neamț

Târgoviște – Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița

Testimonial din partea unui cititor: „Sunt sub influența cărții lansate aseară (Pentru ce mergem la Operă?). Când am ajuns aseară acasă am citit puțin din carte, iar dimineață în metrou am continuat. Mie mi se pare extraordinară. Transmite, pe lângă informațiile despre operele abordate, și o stare aparte de libertate, de deschidere a inimii.” (Corina M.)

Află mai multe la www.victoriei.ro și www.pentrucemergemlaopera.ro.

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.