Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Caravana Docuart: două zile de proiecții de film și o altă realitate

0

Caravana Docuart lasă intrare liberă pentru o selecție de filme documentare premiate, în zilele de 15 și 16 iunie la Cinema Muzeul Țăranului – Sala Horia Bernea.

Afis-bucuresti-CaravanaDocuart

Realitatea sub toate formele ei este documentată și adusă la Caravana Docuart. După 3 luni de proiecții și 9 orașe, Docuart aduce la București documentare românești alături de regizori și protagoniști ai acestora. Filmele prezintă un suflu fresh și o perspectivă nouă a cinema-ului autohton, fiind realizate în ultimii doi ani de tineri studenți și de profesioniști deopotrivă. O parte dintre acestea sunt premiate la festivalul documentarului românesc în 2016 – București Docuart Fest.

Proiecțiile încep joi de la ora 17 cu două scurtmetraje: Farid Fairuz versus Mihai Mihalcea (R. Alex Pintică) și Capoeira, dansul libertății * (R. Rista Enxhi). În continuare, de la 17:45 sunt prezentate două lumi contrastante: a  unui tânăr inadaptat social care iubește muzica electronică în Proiecționistul* (R. Norbert Fodor) și povestea de viață a unei fete de etnie romă în Angela
(R. Botond Pusok).

De la 19:30 este proiectat 100 de movile* (R. Max Ciorbă), o călătorie de la jazz la hip-hop cu muzicieni români care reinterpretează foclorul. Ultimul film al zilei de joi este Holy Cow* (R. Imam Hasanov), povestea vacii europene percepută drept amenințare într-un sat tradiționalist.

Ziua de vineri debutează cu patru scurtmetraje proaspete: Perfection is Forever (R. Mara Trifu) – o coproducție România-Marea Britanie, We Fly Again (R. Alexandru Vlad) – povestea nescrisă a unor zburătoare, Stories in Tea Cups* (R. Mirona Radu), unde micile detalii ale vieții din China sunt dezvăluite de frunzele de ceai și 10:34 to Belgrade* (R. Ioana Grigore), o coproducție România-Serbia cu personaje unice.

De la 19:10, va fi proiectat Ultimul căldărar  – documentarea inedită a unei familii din satul Corcova. Caravana se încheie cu filmul câștigător al mareleu trofeu Docuart Fest – Imagini din vis* (R. Sorin Luca), care îl prezintă pe Rodion Ladislau Roșca – părintele muzicii electronice în perioada comunistă. Rodion va fi prezent în sală pentru discuții și o reprezentație muzicală rară.

București este ultimul oraș din traseul caravanei. Pe parcursul acestei primăveri, Docuart a adus în 9 orașe 80 de proiecții ale unor frânturi din viață și povești reale, uneori împreună cu observatorii acestora. Un masterclass Cristian Tudor Popescu, un documentar interactiv despre depresie, 39 de sesiuni de Q&A și nenumărați curioși ai filmului au luat parte la a 4-a ediție de Caravana Docuart.

Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart
și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana Docuart este
co-finanțată de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Acces liber și documentare premiate!

caravana.docuart.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.