Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Capitala tehnologiei din Europa de Sud-Est!

0

Bucharest Tech Feast a transformat Bucureştiul în capitala tehnologiei din Europa de Sud-Est

Prima ediţie Bucharest Tech Feast a avut loc la Bucureşti în perioada 5 – 11 noiembrie 2012 şi a reunit unele dintre cele mai importante evenimente dedicate antreprenoriatului, inovaţiei şi tehnologiei care se desfăşoară în prezent în Europa de Sud Est. Bucharest Tech Feast a adus pentru prima dată împreună How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech, alături de alte iniţiative care au avut loc în România cu ocazia Global Entrepreneurship Week.

Marţi, 6 noiembrie, The Ark a găzduit lansarea capitolului românesc al Girls in Tech, organizaţie internaţională a cărei misiune este de a dezvolta o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Astfel, Bucureştiul a devenit cel de al treilea oraş european (după Londra şi Paris) care se alătură reţelei de peste 8500 de membri.

Evenimentul de lansare al Girls in Tech a adus în faţa celor peste 100 de persoane din audienţă femei de succes de pe două continente: Stephanie Kaiser (Head of Studio Wooga), Irina Anghel ( SEE Private Equity and Venture Capital Association), Raylene Yung (Engineering Manager Facebook), Jessica Gronski (Software Engineer Facebook), Raluca Georgescu (Country Manager Allegro Group România), Adelina Peltea (tech blogger) si Maria Diaconu (Fondator Agile Works Romania şi Mosaic Works).

Evenimentele au continuat pe 7 şi 8 noiembrie cu How to Web, cea mai importantă conferinţă dedicată antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est.

Cea de a treia ediţie internaţională a How to Web a adus în faţa publicului peste 40 de vorbitori internaţionali din mai mult de 10 ţări şi a reunit peste 700 de participanţi. Aceştia au discutat despre evoluţia tehnologiei, puterea inovaţiei, sau provocările existente în industria web globală şi modul în care acestea pot fi adresate. Printre vorbitorii How to Web din acest an se numără Phil Libbin (CEO Evernote), Leonard Brody (Preşedinte Clarity Digital), Andrei Alexandrescu (cercetător Facebook), Mark Pascarella (CEO UberVu), David Bizer (Talent Geek HackFwd) sau Alex Lăpuşan (CEO şi Founding Partner Zitec).

În paralel cu How to Web a avut loc Startup Spotlight, competiţie adresată echipelor din regiune care au beneficiat de mentorat şi întâlniri cu reprezentanţi ai acceleratoarelor din întreaga lume şi investitori. Echipa grecească Incrediblue a fost câştigat competiţia Startup Spotlight, primind un premiu în valoare de 10.000$. Locul doi a fost ocupat de Good Momming!, startup românesc premiat cu 3000$. Compania românească Gameleon a primit premiul pentru inovaţie în valoare de 5000$, iar premiul în valoare de 2000$ pentru cea mai bună prezentare a fost acordat echipei Mavenhut.

Bucharest Tech Feast s-a încheiat cu Startup Weekend România, eveniment de 54 de ore care a adus alături peste 80 de tineri pasionaţi de antreprenoriat. Aceştia au format echipe în jurul celor mai apreciate idei, au dezvoltat produse şi au lansat noi companii în doar trei zile. Evenimentul a început cu prezentarea a 25 de idei de afaceri. 12 dintre acestea au fost validate de către public şi în jurul lor s-au format echipele care au lucrat de-a lungul celor trei zile pentru a dezvolta produse minim viabile. Eforturile echipelor au fost ghidate de mentori de calibru internaţional printre care se numără Bill Liao (VC SOS Ventures), Alex Barrera (CEO şi Fondator Press42.com), Hans Christian Boos (CEO şi Fondator Arago AG) sau Lucian Gramescu (Operations Manager Junior Achievement România).

La final, concurenţii au prezentat produsele dezvoltate în faţa unui juriu format din antreprenori şi investitori consacraţi. Platforma de e-learning Forward thinking a fost desemnată ca fiind ideea câştigătoare, iar echipa se aliniază la Global Startup Battle şi intră în cursa pentru invitaţiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress (Rio de Janeiro 2013) sau o vizită în San Francisco.

Prima ediţie Bucharest Tech Feast a avut loc cu sprijinul Vodafone în perioada 5 – 11 noiembrie şi a adus împreună pe parcursul celor 7 zile de evenimente peste 1000 de participanţi şi 40 de vorbitori internaţionali. How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech, alături de alte iniţiative şi proiecte relevante, şi-au unit forţele pentru a sărbători în mod unic Global Entrepreneurship Week în România.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.