Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cantus Mundi lansează audiții pentru o nouă activitate muzicală și artistică dedicată adolescenților

0

Cantus Mundi invită tinerii din București să se înscrie în „Corul liceenilor”

Programul Național Cantus Mundi România a lansat înscrierile la audițiile pentru participarea la o nouă activitate muzicală și artistică dedicată adolescenților – „Corul liceenilor Cantus Mundi”.

Atelierul coral este gratuit și se adresează elevilor de liceu din București și împrejurimi, pasionați de muzică, educație muzicală și artele spectacolului.

Atât audițiile, cât și repetițiile noului ansamblu coral vor fi coordonate de către Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și se vor desfășura la A(FI) HUB Proedus, cel mai mare hub educațional din București, situat în incinta AFI Cotroceni.

Corul liceenilor Cantus Mundi” va aborda un repertoriu modern și variat, care va include și producții de musicaluri celebre, realizate în parteneriat cu instituții de spectacole din București.

Înscrierile pentru audiții se fac prin completarea formularului online aflat la adresa https://cantusmundi.ro/auditii , categoria Audiții cor.

În cadrul preselecției, participanții vor interpreta individual o piesă vocală la alegere, cu negativ sau fără și, de asemenea, vor susține o probă de auz și ritm muzical.

Informațiile logistice privind orarul și organizarea audițiilor vor fi transmise în timp util celor înscriși.

Audițiile pentru atelierul de cor, precum și repetițiile bi-săptămânale vor fi organizate cu respectarea tuturor normelor sanitare oficiale aplicabile la data desfășurării lor și cu asigurarea siguranței sanitare a tuturor participanților implicați în proces.

Cezar-Mihail Verlan este absolvent al Universităţii de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică şi Teatru, specializările Pedagogie muzicală şi Stilistică interpretativă (Dirijat cor – clasa Maestrului Diodor Nicoară) şi al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi, specializarea Dirijat orchestră (clasa Maestrului Dumitru Goia). A urmat cursuri de perfecţionarea în arta dirijatului cu David Crescenzi, Dumitru Goia, Petre Sbârcea, Ion Marin, Gergely Kaposi, Diodor Nicoară, Nicolae Gîscă. Din luna ianuarie 2016, în urma unei preselecţii naţionale, este dirijor secund al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Lansarea înscrierilor pentru noua activitate corală adresată liceenilor face parte dintr-un complex demers educațional și cultural desfășurat de echipa Cantus Mundi, prin care sunt oferite oportunități copiilor și tinerilor pentru a se dezvolta armonios cu ajutorul muzicii. Astfel, ei beneficiază de acces la educație culturală susținută, precum și de participarea la evenimente, concerte și manifestări artistice ample, în cadrul ansamblurilor corale și instrumentale dezvoltate sub egida Programului Național Cantus Mundi România.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După 10 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.660 de coruri. Peste 60.000 de copii și tineri, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.