Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campaniile sociale pentru femei, analizate și premiate la a doua ediție CSR4WOMEN

0

AVON Cosmetics România a organizat joi, 12 iunie 2014, cea de-a doua ediție a conferinței CSR4WOMEN, primul eveniment din România dedicat exclusiv campaniilor sociale pentru femei, ce reunește specialiști din departamentele de CSR ale unor companii implicate în astfel de proiecte, dar și numeroase personalități publice.

Organizat sub forma unei conferinţe cu gală de premiere, evenimentul  promovează respectul de sine, frumuseţea şi sănătatea femeilor şi drepturile acestora. CSR4WOMEN înseamnă recunoaşterea naţională a campaniilor, proiectelor şi personajelor care sunt alături de femei, prin susţinerea lor.

csr4

Tema celei de-a doua ediții CSR4WOMEN 2014 a fost crowdfunding-ul și parteneriatul între companii, organizații și mass media; Raluca Kișescu (Senior Manager Commercial Marketing Avon România & Republica Moldova) și Andreea Marin (ambasadorul campaniilor sociale Avon România) lansând oficial platforma www.doneazacuavon.ro, prima platformă Avon de crowdfunding din lume:  “Pentru utilizarea platformei, doritorii trebuie să urmeze trei pași, respectiv: intră pe platformă, înscriu un proiect sau aleg un caz/proiect pe care vor să îl susțină;  achiziționează un produs social direct de la un reprezentant Avon sau prin comandă online și ulterior înscriu codul de donație de pe ambalajul acestuia în pagina proiectului înscris sau ales.” a precizat Raluca Kisescu. Tot în cadrul evenimentului, reprezentanți ai companiilor private au prezentat programe de protecție și ajutorare dedicate victimelor violenței domestice și de consiliere pentru pacienții oncologici (BGS, ING Asigurări de Viață, BCR, Unicredit Țiriac Bank).

Evenimentul a fost transmis live pe site-ul responsabilitatesociala.ro și presărat cu moment artistice oferite de Alexandra Ușurelu.

Lansarea Programului de Finanţare Avon

Prin Programul de Finanţare, Avon sprijină iniţiativele organizaţiilor neguvernamentale şi ale instituţiilor publice şi private din domeniul sănătăţii şi serviciilor sociale. Organizat sub forma unui concurs de proiecte, programul are ca scop depistarea precoce, intervenţia şi recuperarea în cazul cancerului la sân, precum şi spriijinul adresat victimelor violenţei domestice.

Runda de finanțare proiecte pentru sanatatea sanilor are o valoare totală de 50,000 de dolari, suma cu care vor fi sustinute două proiecte, unul în valoare de 15.000 $ și celălalt în valoare de 35.000 $; același sprijin este oferit și proiectelor pentru victimele violenței domestice.  Formularele de aplicatie, împreună cu anexele obligatorii, se depun pe platforma www.avon.grantwizard.ro până în 15 august.

Premiile CSR4WOMEN

Devenite deja o tradiție, premiile oferite în cadrul CSR4Women sunt o recunoaștere a eforturilor persoanelor publice care se implică în cauze sociale și care contribuie decisiv la succesul unor astfel de acțiuni.

Anul acesta, premiile de excelență au fost acordate Andreei Răducan (pentru educarea unei noi generatii de sportive), Paulei Herlo (pentru jurnalism social și implicare în domeniul sănătății) și lui Vlad Petreanu (pentru jurnalism social și cel mai bun blog de opinie).

Tot în cadrul conferinței, Răzvan Dirațian (Director General Avon România&Moldova) împreună cu Sorin Trâncă (Friends Advertising) au acordat bursele Superscrieri, proiecte jurnalistice pe tema violenței domestice, sprijinite de Avon. „Prin Bursele Superscrieri Avon, ne dorim să facem cunoscut faptul că susținem jurnalismul de calitate, jurnalismul documentat, ce reflectă realitatea, oricât de neplăcută e ea. Iar violența domestică ESTE o realitate. Ordinul de protecție și antecedentele penale SUNT o realitate.” Raluca Kișescu.

Cele trei proiecte susținute de Avon sunt Ordinul de protecție. Instrumentul victimei sau al agresorului?, proiect propus de Lina Vdovîi și George Popescu, doi jurnaliști independenți care au fugit de unde au putut pentru a face presă onest și cu responsabilitate. Echipa formată din Elena Stancu & Cosmin Bumbuţ de la Esquire România, cei care lucrează la un multimedia despre cultura românilor de a-i educa pe copii prin violență și care anul trecut s-au mutat într-o autorulotă și călătoresc prin România în căutare de povești vor realiza ancheta  Fără antecedente penale. Al treilea proiect susținut este al celor care cred cu tarie că un jurnalist care intră într-un subiect greu sau dureros poate aduce mai departe către cititori mai mult decât compasiune. Poate aduce toleranță, empatie și dorința de a te schimba sau de a schimba o părticică din lumea în care trăiești: Ana Maria Ciobanu , Oana Sandu și Solène Cesbron pentru proiectul Harta violenţei domestice.

Despre AVON

AVON Cosmetics România este lider pe piaţa cosmeticelor din România începând cu anul 2002, păstrându-şi această poziţie de atunci şi până în prezent.

De peste 12 ani, Avon Cosmetics România prin Campania pentru Sănătatea Sânilor și Campania Respectului luptă împotriva cancerului la sân și a violenței domestice prin finanțarea programelor destinate informării și educării femeilor din România și achiziționarea de echipamente medicale pentru a asigura îngrijire de calitate pentru pacienții diagnosticati cu cancer la sân. În tot acest timp, compania a donat 2,7 milioane de dolari, iar 8 centre oncologice au fost dotate cu echipament medical de ultimă generație.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi website-urile campaniilor CSR AVON: www.avoncampaniisociale.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.