Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Călătorie în Lumea Mea/ Cluj

0

A doua călătorie „în lumea mea” a avut loc la Cluj în perioada 3-5 octombrie 2014 şi a reunit 12 copii cu deficienţe de vedere însoţiţi de profesori şi 12 voluntari de la Orange Romania şi de la Asociaţia Young Goldfish din Bucureşti şi din Cluj-Napoca.

A fost o experienţă emoţionantă în care am cunoscut copii minunaţi care ne-au învăţat să simţim mai mult lumea noastră, prin activităţi de cunoaştere a participanţilor şi a naturii. Copiii au făcut pereche cu voluntarii care le-au povestit pas cu pas tot ce este în jurul lor. Am vizitat Salina Turda unde am coborât echivalentul a 13 etaje până la lacul subteran, am strigat „eco” şi „pace” în Sala Ecourilor şi am ascultat ecoul vocilor noastre. Apoi, în Grădina Botanică din Cluj-Napoca am atins şi am mirosit copaci şi flori şi am ascultat poveştile ghidului despre specii diferite de plante. Am ascultat poveşti inspiraţionale ale copiilor şi ale voluntarilor despre persoane sau lucruri impresionante din viaţa lor. Am învaţat unii de la alţii pasiunile fiecăruia – de la cântece, jocuri, poveşti până la acordarea primului ajutor.

Am învăţat să ne bucurăm mai mult de lumea ta şi a mea, transformând-o în lumea noastră a sensibilităţii, a înţelegerii şi a luminii din suflet pe care o putem dărui celuilalt şi nouă înşine.

IMG_0657

In plus, Asociaţia Young Goldfish a oferit Departamentului de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultăţii de Psihologie din Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, un soft audio şi de mărire a textului pentru a facilita accesul la educaţie a tinerilor cu deficienţe de vedere.

Proiectul „Călătorie în lumea mea”, desfăşurat de Asociaţia Young Goldfish cu sprijinul Fundaţiei Orange în cadrul fondului „Lumea prin culoare şi sunet”, are ca scop creșterea accesului la educație și la o viață independentă pentru tineri cu deficiențe de vedere, prin dezvoltarea increderii de sine, a creativitatii si a  abilităților de comunicare.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti, Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca, Liceul Special „Moldova” – Târgu Frumos, Liceul Teoretic Special „Iris” Timişoara şi Liceul Special „Sfânta Maria” din Arad.

Pe durata unui an, grupuri formate atât din tineri cu deficiente de vedere  cât şi din tineri fără deficienţe, vor participa la  diverse activități pentru a învăţa să relaţioneze, pentru a se descoperi pe sine şi pentru a-şi întări încrederea în forţele proprii

Te invităm să te alături iniţiativei noastre în următoarele călătorii ce vor avea loc în Timişoara şi Iaşi sau pentru cărţile audio care vor fi înregistrate în studioul Young Goldfish  în anul şcolar 2014-2015.

Vino să fii voluntar şi intră în Lumea Mea!

Persoană de contact Miruna Cardoş – Manager de proiect, telefon 0734 083 693, email: miruna@youngoldfish.ro.

Despre Asociația Young Goldfish

Young Goldfish este o asociație non-profit înființată în ianuarie 2009, ce urmăreşte consilierea, formarea și integrarea profesională a tinerilor.

Asociația Young Goldfish acționează pentru dezvoltarea personală a tinerilor pentru a ajunge la potențialul lor maxim. Astfel, îi ajutăm să-şi descopere visurile și vocația, să descopere ce-şi doresc cel mai mult și să obțină exact ceea ce visează. Mai multe gasiti pe www.youngoldfish.ro.

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange România este o organizaţie non-guvernamentală care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Anual, prin fondul de finanţare “Lumea prin culoare şi sunet”, Fundația Orange oferă granturi pentru organizaţii neguvernamentale care desfăşoară proiecte de sănătate, educaţie, cultură şi integrare socială în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau de vedere.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.