Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

C.H.A.N.G.E.

0

AIESEC Bucureşti lansează cea de-a doua ediţie a proiectului C.H.A.N.G.E. (through Culture, Humanity and Art for the New Generation’s Evolution) – Împreună colorăm schimbarea. În perioada 22.06.2012 – 03.08.2012, 6 tineri din China, Indonezia, Egipt, Slovacia, Olanda vor contribui la educaţia copiilor din 3 centre sociale şi din cadrul unei şcoli de vară a unei comunităţi minoritare.

C.H.A.N.G.E. este un proiect marca AIESEC Bucureşti, bazat pe educaţie non-formală,  desfăşurat în limba engleză în cadrul centrelor sociale Sfântul Dimitrie, Sfânta Maria, SOS Satele Copiilor şi al şcolii de vară de la Ciocăneşti. 120 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 18 ani vor afla mai multe despre diversitatea şi toleranţa culturală, strategii pentru eficientizarea comunicării, trucuri pentru un lucru în echipă mai bun, artă tradiţională românească şi internaţională.

În data de 15 iulie, în cadrul Global Village va fi organizat un târg de obiecte realizate manual de către copii, iar fondurile obţinute prin vânzarea acestora vor fi utilizate pentru dezvoltarea personală şi profesională a participanţilor. La Global Village vor participa 13 ambasade şi reprezentanţi nativi din 20 de ţări care vor prezenta obiecte şi obiceiuri reprezentative pentru culturile din care provin.

Proiectul promovează schimbarea evoluţiei noilor generaţii prin intermediul culturii, răspunderii umanitare şi al artei, schimbare realizată la nivelul tinerilor care provin din medii dezavantajate din punct de vedere social. Contribuie astfel la egalizarea şanselor prin crearea unui cadru de dezvoltare propice iniţiativelor participanţilor în timpul celor 4 sesiuni/săptămână susţinute în cadrul unui centru, timp de 4 săptămâni .

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, fiind prezentă în 110 ţări şi teritorii, cu o istorie de 63 de ani în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor. Organizaţia oferă tinerilor o experienţă de dezvoltare integrată bazată pe 7700 de oportunităţi de leadership, 5500 de posibilităţi de schimb de experienţă internaţională, 470 de conferinţe anuale, platforme virtuale şi activităţi de învăţare în cadrul unui mediu internaţional. În urmă cu 21 de ani, AIESEC a început activitatea în România, activând în prezent în 15 oraşe.

Mai multe detalii pe www.aiesecbucharest.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.