Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expozitie foto: Bucuresti then and now anii ’90 – ’18

0

Bucuresti then and now anii ’90 – ’18

Expozitie foto – vernisajul.

În perioada 13 septembrie – 15 octombrie 2018, Muzeul Municipiului Bucureşti este gazda expoziţiei de fotografie „Trecut-au anii…”, o expoziţie cu 30 de fotografii realizate de Asociaţia Bucureştiul Meu Drag, grupate sub genericul „Bucureștiul ’90 – Bucureștiul 2018”. Văzând fotografiile, vizitatorii vor putea face o comparație între cum arăta orașul nostru la începutul anilor ’90 și cum arată acum, în ce fel și cum s-a schimbat.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 13 septembrie 2018, de la orele 18:30, în curtea Palatului Suțu – Muzeul Municipiului Bucureşti, avându-l ca invitat de onoare pe domnul Adrian Majuru, directorul MMB.

Imediat după Revoluție credeam că toate se vor schimba brusc în bine, vom deveni occidentali peste noapte… Ce naivi! La începutul anilor ’90 Bucureștiul arăta mai urât decât în anii ’80, construcții neterminate, ruine de la demolarea caselor, oameni îmbrăcați în gri… Au apărut primele inițiative private, mai ales in presa, dar si paine turceasca, WC-uri particulare sau sucuri TEC.

Interesant este că am fotografiat Bucureștiul mai puțin decât în perioada comunistă, parcă orașul nu mai avea nevoie de mine, de fotografiile mele.

Între timp unele locuri au dispărut, iar altele au renăscut, orașul a devenit altul. Te invit să vezi dacă și cum s-a schimbat orașul în acești ani, o expoziție gen „then and now”: Bucureștiul ’90 – Bucureștiul 2018. Calea Victoriei, Parcul natural Văcărești, Grozăvești, Timpuri noi, Titan, sunt 30 de fotografii din Bucureștiul anilor ‘90, făcute de mine, față în față cu cele refăcute în zilele noastre de Adrian Mitu, Alexandru Iordan, Alexandru Roibu, Andrei Bîrsan, Andrei Pîslaru, Andreia Bîrsan, Camelia Stan, Cosmin Andrei, Cristi Moise, Dan Șendroiu, Daniel Mihai, Denise Fătulescu, Eliza Breajen, Florian Marin, Florin Petrescu, Gabriela Mihailă, Georgiana Codrescu, Ioan Herișanu, Luciana Gingărașu, Mădălina Macovei, Mihaela Bîrsan, Mihai Andrieș, Mihai Petre, Paulina Șelaru, Radu Iacob, Roberto Iosupescu, Sabin Prodan, Sorin Panait” – Andrei Bîrsan, președinte al Asociației „Bucureștiul meu drag”.

Evenimentul pe facebook: www.facebook.com/events/1077285595768642/

Parteneri media:
Modernism.roRadio România InternaționalARTIVISTRomânia PozitivăAsociația Operatorilor Culturali din RomâniaCREIONETICARaftul cu Idei

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.