Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Bucate reAlese” – bucătărie comunitară educativă. Învață să reduci risipa de alimente

0

Bucate reAlese, prima bucătărie comunitară educativă din zona Hala Traian, vă invită joi, 19 mai, de la ora 19.00, la o vizionare de film şi o dezbatere pe tema reducerii risipei de alimente. Evenimentul este deschis întregii comunități și tuturor persoanelor interesate de acest subiect.

Proiectul „Bucate reAlese” se desfășoară în perioada aprilie – august 2016 și cuprinde ateliere de gătit pentru tineri şi workshop-uri educative despre reducerea risipei de alimente, hrana sănătoasă, stil de viață sănătos sau consum responsabil, pentru persoane de toate vârstele.

IMG_2125

Atelierele de gătit au început în luna aprilie, iar şapte copii cu deficienţe de vedere au învăţat despre mâncare sănătoasă, importanţa folosirii legumelor de sezon, dar şi despre cum să transforme gătitul într-o artă. Primul eveniment pentru comunitate a reunit persoane interesate de proiect şi copii participanţi la ateliere, aceştia având posibilitatea să interacţioneze şi să gătească împreună.

În cadrul atelierelor de gătit ce urmează să fie organizate, produsele vor fi preparate de către 15 tineri defavorizaţi din zonă, împărţiţi în trei grupe, cu suportul echipei de proiect și a voluntarilor din comunitate.

„Bucate reAlese” propune implicarea comunităţii din zona Hala Traian în iniţiative care susţin reducerea risipei de alimente prin întâlniri educative și prin valorificarea surplusului de produse proaspete sau procesate din magazine, pieţe sau de la persoane fizice; creșterea coeziunii sociale din cartier prin stimularea interacțiunii tinerilor defavorizaţi cu ceilalti membri ai comunității. Proiectul este finanţat prin Fondul Mega Image pentru Comunitate, finanţat de Mega Image şi Delhaize Group, şi gestionat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.

Despre iniţiatori:
Grupul de initiativă este format din persoane cu experienţă în domeniul ONG şi cel culinar, interesate de creşterea coeziunii sociale a membrilor comunităţii din Hala Traian, de educaţia tinerilor pentru o alimentaţie sănătoasă, dezvoltarea practicilor de gătit şi reducerea risipei de alimente.
Mai multe informaţii puteţi afla pe www.facebook.com/bucaterealese

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.