Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

British Council organizează cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei Universităţilor Britanice

0
  • 10 universităţi britanice de top îşi prezintă oferta educaţională la Bucureşti
  • Parteneriat strategic cu universităţi din România pentru a facilita accesul la cursurile britanice
  • Sectorul educaţiei din Marea Britanie este printre cele mai internaţionale, iar studenţii sunt mai mult decât bineveniţi.

British Council organizează anul acesta cea de-a V-a ediţie a Expoziţiei Universităţilor Britanice (Study UK Exhibition), o ocazie pentru tinerii care doresc să studieze în Marea Britanie anul viitor de a primi consiliere personalizată direct de la reprezentanţii universităţilor.

Expoziţia se desfăşoară sâmbătă, 4 noiembrie, în intervalul 10:00-17:00, la Hotel Sheraton Bucureşti. Intrarea este liberă.


Participanții se pot înregistra online pe www.britishcouncil.ro, având astfel acces la mult mai multe informații furnizate de expozanți.

În acest an, zece universităţi de prestigiu îşi vor prezenta oferta educaţională de programe universitare şi postuniversitare pentru tinerii care doresc să îşi continue studiile în Marea Britanie şi să beneficieze de o educaţie apreciată la nivel mondial.

Vizitatorii vor putea asista la prezentări susţinute de specialişti britanici şi români, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum: pregătirea dosarului de aplicaţie, alegerea cursului potrivit, testul IELTS de limba engleză, procesul de admitere la universităţile britanice şi acomodarea ca student în Marea Britanie.

British Council îşi propune, de asemenea, să faciliteze  dezvoltarea de parteneriate între universități românești și instituții de învățământ din Marea Britanie în domeniul educației transfrontaliere. În acest sens, membri ai conducerii și corpului profesoral din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti și Academiei de Studii Economice se vor întâlni luni, 6 noiembrie, la sediile celor două universităţi, cu reprezentanți ai şase universităţi britanice pentru a discuta despre oportunităţile de colaborare. Scopul este dezvoltarea unor programe de studii universitare pentru studenții din România și încheierea de parteneriate strategice în următoarele domenii: cercetare, relaţia cu mediul de afaceri și mobilitatea academică.

Sectorul educaţiei din Marea Britanie este unul dintre cele mai internaţionale din lume, iar elevii şi profesorii din statele membre UE şi din alte ţări sunt în continuare mai mult decât bineveniţi. Universităţile britanice oferă un mediu primitor pentru studenţii internaţionali, dovadă şi gradul ridicat de satisfacţie a studenţilor.

Pentru mai multe informaţii accesaţi: https://www.britishcouncil.ro/studii-marea-britanie/education-uk

Contextul educaţiei în Marea Britanie

Pentru studenţii actuali din UE, dar şi cei care îşi încep studiile în 2018-2019, nu vor apărea schimbări legate de condiţiile de eligibilitate pentru accesarea împrumutului guvernamental şi la taxele de studii. Această garanţie se aplică pe toată durata studiilor, chiar dacă acestea se vor finaliza după ieşirea Marii Britanii din UE. (https://study-uk.britishcouncil.org/planning/eu-students)
Peste 125.500 de studenţi din Uniunea Europeană sunt înscrişi la universităţile britanice, reprezentând 5% din numărul total de studenţi. Dintre aceştia, peste 7000 sunt studenţi din România.

Despre British Council

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.