Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bilanțul concursului civic „Adoptă un consilier”

0

Bilanțul concursului civic „Adoptă un consilier” și obiective 2014 privind transparentizarea decizională a membrilor CGMB în relație cu cetățenii

 diploma erou adevarat campanie Adopta

Concursul civic “Adoptă un consilier”, inițiat de CeRe în cadrul proiectului „CeRe-ți orașul înapoi, nu aștepta supereroi” s-a încheiat ieri, printr-un atelier de lucru la care au participat consilieri generali, cetățeni, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale și jurnaliști. Ne-am întâlnit pentru a prezenta un bilanț al concursului civic „Adoptă un consilier” și totodată pentru a discuta pe marginea lucrurilor pe care le vrem schimbate în 2014 în modul în care membrii Consiliului General al Municipiului București comunică cu cetățenii. Vrem mai multă transparență decizională din partea consilierilor și Primarului General și mai multă disponibilitate din partea acestora pentru o comunicare deschisă și reală cu bucureștenii.

La întâlnirea de ieri au fost prezenți 7 consilieri generali, de la toate partidele cu exceţia PC – Remus Cătălin Câmpeanu, Simona Crețu, Gabriel Fătu , Ștefănel-Dan Marin, Cristina-Elena Nicolescu, Mihai Peptan și Silviu Văduva.

Rezultatele campaniei „Adoptă un consilier”:

 • 35 de consilieri adoptați, din 52 de membri ai CGMB
 • Topul concursului civic „Adoptă un consilier”: 12 absolvenți (au răspuns întrebărilor adresate de cetățeni), 12 corijenți (nu au răspuns întrebărilor din partea cetățenilor), 2 premianţi (au făcut mai mult decât să răspundă), 3 repetenți (au refuzat dialogul, nu au putut fi contactați/nu s-au găsit date de contact despre ei) și 6 incerți (în curs de documentare).
 • Pentru 3 dintre cei 19 consilieri generali despre care nu există nici un fel de informaţie pe site-ul oficial al Consiliului, am obținut informații de profil publicate pe www.nuasteptasupereroi.ro, prin intermediul interviurilor de adopție.

Primul pas pentru un dialog cu consilierii generali este să ai datele lor de contact şi un orar de audienţe (obligatoriu prin lege). O analiză a informaţiilor disponibile pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti ne arată următoarele:

 • PC și PDL – au date de contact (telefon și e-mail) şi orar de audienţe pentru toți consilierii
 • PP-DD – aproape toţi consilierii au orar de audienţe, niciunul nu are date de contact
 • PNL- o treime dintre consilieri (5) nu au nici un fel de date de contact și nici orar de audiențe
 • PSD – ¾ dintre consilieri (13) nu au nici date de contact, nici orar de audiențe

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați:

prezi.com/myyu0vduxa_o/com/?utm_campaign=share&utm_medium=copy sau

nuasteptasupereroi.ro/adopta/

 consilieri_cetateni

În 2014 vom acționa alături de cetățeni pentru:

 • contacte și orar de audiență pentru toți consilierii
 • consemnarea votului fiecărui consilier
 • accesul cetățenilor în sala de ședințe
 • proiecte de hotărâre cunoscute din timp
 • dezbatere pe buget 2014 și buget public în format editabil

Mulțumiri eroilor adevărați care au adoptat:

Anemari-Helen Necşulescu, Beatrice Panduru, Bogdan Stroe, Cristian China-Birta, Dan Gheorghe, Delia Mihalache, Dollores Benezic, Elena Calistru, Asociaţia EPAS, Erou anonim, Erou anonim, Irina Turcu, Irina Zamfirescu, Loredana Diaconescu, Magdalena Dorcioman, Marian Ivan, Oana Brătilă, Paul Chioveanu, Petre Cezar, Radu Szucs, Raluca Munteanu, Silvia Ioniţă, Victoria Stoiciu, Viorel Micescu.

Mulțumiri speciale: Dan Perjovschi și Bună dimineața, București!

Proiectul “Oraşul nostru, nu moşia voastră!” este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

 

 

Despre autor

avatar

Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe este o organizație neguvernamentală a cărei misiune este de a acționa pentru ca deciziile publice să raspundă nevoilor și dorințelor actorilor sociali.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.