Best of Jazz, Jazz a Perfect Day si Gala EUROPAfest

0

EUROPAfest – Nu rata ultimele zile de festival

Festivalul Internațional EUROPAfest e un eveniment care reunește jazz, blues, pop și clasic, aducând în București artiști europeni și invitați de pe alte continente. Ediția cu numărul 31 e dedicată cu precădere jazz-ului, un gen muzical care câștigă din ce în ce mai mulți adepți și în România. Festivalul a debutat vineri, 5 iulie cu Jazz at the Palace, pe scena Sălii Auditorium a Palatului Regal din București / Muzeul Național de Artă al României. În agenda sa se regăsesc concerte atractive precum Summertime Jazz, Italian Jazz Night, Nothing but Jazz sau It’s Jazz Time. Ultimele zile aduc în fața publicului un program de neratat:

Joi, 𝟏𝟏.𝟎𝟕  |  𝐉𝐀𝐙𝐙 𝐀 𝐏𝐄𝐑𝐅𝐄𝐂𝐓 𝐃𝐀𝐘 

Luca Aletta | Italia, multiplu laureat al scenelor de jazz, cel care a compus noul imn EUROPAfest, va susține un concert inedit, cu creații originale, jazzy plecând de la piese celebre din muzică de film. Între compozitorii aleși se numără  Ennio Morricone și Nino Rota. De asemenea, 2024 fiind anul centenarului Puccini, ii va aduce un omagiu marelui compozitor de operă interpretând într-o notă jazzy una dintre ariile preferate ale lui Pavarotti, Nessun Dorma. Tot joi seara publicul va asculta în premieră imnul EUROPAfest în versiune integrală chiar în interpretarea compozitorului. Concertul se va încheia cu o serie de jam session la care participă artiști din Italia, Israel, Marea Britanie, Japonia, Serbia, China, SUA și România. 

Vineri, 𝟏𝟐.𝟎𝟕  | 𝐁𝐄𝐒𝐓 𝐎𝐅 𝐉𝐀𝐙𝐙 

Devenit o tradiție în cadrul festivalului, concertul reprezintă un duel muzical între cele mai bune trupe din festival. Publicul are ocazia să întâlnească artiști consacrați alături de tineri talentați și ambițioși, să asculte diferite stiluri de jazz, să cunoască noile tendințe și să se bucure de o seară magică.

Sâmbătă, 𝟏𝟑.𝟎𝟕  |  𝐆𝐀𝐋𝐀 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐀𝐟𝐞𝐬𝐭

Crème de la Crème, Gala încheie apoteotic festivalul. Momentele muzicale împreună cu decernarea premiilor dau naștere unui concert complex, la finalul căruia vom cunoaște câștigătorii ediției cu nr. 31 și ne vom bucura împreună de interpretări de excepție.   

Luigi Gageos, directorul festivalului ne-a declarat: „Vă invit să veniți într-una dintre aceste seri la EUROPAfest. Vă îndemn să fiți curioși. Cei mai mulți dintre cei care ne-au călcat pragul o dată au revenit. Dacă aveți această experiență veți înțelege că jazz-ul e accesibil, că poate fi foarte atractiv și e plăcut să-l savurezi. Plantați azi o sămânță de jazz și veți vedea ce frumos va crește. Sunt convins că deja ați ascultat jazz, fără să știți că asta faceți. Nu degeaba am auzit cu toții de Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Nat King Cole sau Louis Armstrong.”

Bilete și abonamente se pot achiziționa de pe iabilet.ro și în rețeaua magazinelor Flanco.

Din anul 2005 EUROPAfest se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al Alteței Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 este festival EFFE – Europe’s Finest Festivals.  EUROPAfest este proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii.

Informații suplimentare: www.europafest.ro / Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-EUROPAfest31/ 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.