Baza Sportiva Ciresarii- intre sport si aer curat. Vrem echilibru.

0

Asociația „Părinți de cireșari” organizează un PROTEST, pe 04 iunie 2022, ora 11:00, pe strada  Herman Oberth nr. 2, sector 1, București – în fața Bazei Sportive Cireșarii.  

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, anunță descentralizarea Cluburilor și Palatelor Copiilor  și deschiderea Bazei Sportive Cireșarii, având ca rezultat trecerea lor sub administrarea  autorităților locale. Promisiunea vine la doua luni de la comunicatul Ministerului Educatiei,  prin care se sustine fix opusul. Cităm: : „Ministerul Educatiei […] nu-si poate asuma  descentralizarea palatelor, cluburilor copiilor si cluburilor sportive scolare”. 

Această promisiune vine cu un amănunt: schimbarea destinației după 10 ani de adminitrare. 

Ne îngrijorează foarte mult această parte din declarația domnului Ministru și sperăm că se va  reveni asupra acestui aspect, astfel încât să putem proteja Baza Sportivă și spațiul verde din  interior cât și activitatea Clubului Copiilor pentru totdeauna.  

Pe 1 iunie se va anunța deschiderea Bazei Sportive Cireșarii pentru comunitate. Au fost invitați  toți copiii înscriși vreodată la Clubul Copiilor pentru o imagine bună în presă, însă, comunitatea  locală nu a fost invitată la acest eveniment.  

Ce se întâmplă de fapt? 73 de arbori urmează a fi defrișați în Baza Sportivă Cireșarii pentru a face loc unui nou teren de sport. Construcția urmează a se adăuga celor existente, în  condițiile în care nici cele existente nu sunt folosite la deplina lor capacitate de copiii înscriși  în club. În schimb, un club de fotbal privat, o grădiniță privată, își desfășoară activitatea în  interiorul acesteia, complet gratuit.  

Pentru comunitatea noastră dar mai ales pentru București, capitală europeană în topul celor mai  poluate orașe, spațiul verde este esențial.  

În sensul demarării construcțiilor, Clubul Copiilor Sector 1 a solicitat, în martie 2022, certificat  de urbanism de la Primăria Sectorului 1. Certificat solicitat de comunitatea noastră în baza Legii 544, însă fără niciun răspuns.  

Cerem transparența proiectării eventualelor investiții cât și consultări cu comunitatea locală  privind dinamica parcului. Atragem atenția autorităților centrale și locale asupra efectelor  urbanismului scăpat de sub control și distrugerea infrastructurii de spații verzi, intr-o capitală cu un deficit enorm la acest capitol. Lipsa unui plan, a unui concurs de proiecte pentru întreaga  Bază Sportivă, ne determină ca pe 04 iunie, la ora 11, comunitatea noastră să organizeze acest  protest.  

Scrisoare deschisa: https://www.facebook.com/ParintiDeCiresari/posts/539293664308560 Mulțumim pentru atenție. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.