Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AZI Conferința Națională a Managerilor Culturali

0

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) organizată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), în cadrul Festivalului Național de Teatru, a ajuns anul acesta la ediția cu numărul al-V-lea. Conferința va avea loc vineri, 26 octombrie a.c., începând cu ora 10:00, la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22, sector 3, București). Intrarea se face prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, Bd. Mircea Vodă.

Evenimentul din acest an este structurat în două părți:

  • prima parte are ca temă Marketingul cultural în instituțiile publice de cultură și urmărește să stimuleze generarea de practici de marketing cultural, precum și schimburi de idei și perspective asupra acestui domeniu aflat în continuă schimbare și evoluție, care are un impact major asupra activității instituțiilor culturale;

  • a doua parte este dedicată diverselor practici în aplicarea OUG 189/2008, precum și prezentării unui proiect de modificare a acestui act normativ, cu modificările și completările ulterioare; 

Vorbitorii confirmați la această ediție a conferinței sunt, pentru prima parte: Carmen Croitoru, Director general INCFC, Aura Corbeanu, Vicepreședinte executiv UNITER, Alexandru Boureanu, Director general Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova, Mirela Iancu, Director Marketing Cultural, Complexul Național Muzeal Astra, Sibiu, Raluca Rădoi, Coordonator Comunicare Sezonul România-Franța, Ministerul Afacerilor Externe. În cea de-a doua parte a conferinței vor vorbi: Ioan Onisei, Director general adjunct, Teatrul Național București și Alexandru Boureanu, Director general Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova.

Platformă de dezbateri și dialog, Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) urmărește să promoveze și să dezvolte comunitatea managerilor instituțiilor publice de cultură la nivel național. În doar câțiva ani, CNMC a devenit cea mai importantă reuniune anuală de acest gen, care reunește acum, nu numai manageri din instituțiile publice de cultură, ci și antreprenori culturali din mediul independent din România, experți în management cultural, precum și reprezentanți ai autorităților finanțatoare.

  Conferința Națională a Managerilor Culturali este organizată de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală, în parteneriat cu Festivalul Național de Teatru – UNITER.

De-a lungul anilor, Conferința Națională a Managerilor Culturali a adus împreună nume sonore din managementul cultural, reprezentanți ai unor instituții de renume din România și de peste hotare.

Scopul întâlnirii anuale a managerilor culturali din instituțiile publice îl constituie consolidarea unor obiective comune și a unor direcții de acțiune pentru dezvoltarea sectorului cultural din România, precum și prezentarea unor modele de bune practici din mediul internațional.

Citiți în continuare o scurtă recapitulare a temelor edițiilor trecute ale Conferinței Naționale a Managerilor Culturali:

2014 – Ediția întâi

  • a fost prima inițiativă la nivel național de a promova colaborarea și comunicarea interinstituțională în domeniul culturii. „Manager cultural: Unde suntem? Unde vrem să fim?”- au fost două întrebări fundamentale ce au servit drept punct de pornire al sesiunilor de lucru și discuțiilor moderate de specialiști.

2015 – Ediția a doua

  • Unde intervenim cultural? Cui oferim cultura? Ce raportăm? Cine ne evaluează? Încotro?” – au fost întrebările care au configurat tema generală a conferinței: profesionalizarea managementului cultural.

2016 – Ediția a treia

  • a adus numeroase schimbări în managementul cultural național. Tema conferinței a fost: considerarea și desconsiderarea managementului cultural.

2017 – Ediția a patra

  • Conferința Națională a Managerilor Culturali pe harta Europei, sub egida ENCATC – rețeaua europeană de management cultural și politici culturale; Peste 100 de manageri culturali și antreprenori culturali au dezbătut probleme recurente în domeniu, tema centrală a conferinței vizând patrimoniul cultural european.

Notă pentru presă:

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă. De-a lungul ultimilor ani, specialiștii institutului au realizat peste 70 de studii și cercetări statistice, au participat la 31 de conferințe naționale și internaționale, au instruit peste 6000 de beneficiari provenind din aproximativ 700 de instituții de cultură și au evaluat peste 4000 de candidați în cadrul sesiunilor de evaluare a diverselor competențe.

Festivalul Național de Teatru se va desfășura la București, în perioada 19 – 29 octombrie. Va fi una dintre cele mai complexe ediții din istoria de 28 de ani a Festivalului. În an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile de Festival.

Ediția din acest an a FNT îi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Festivalul se desfășoară pentru al patrulea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Deschiderea oficială a celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Teatru va avea loc vineri, 19 octombrie, de la ora 17.30, la sala Imagine a Hanului Gabroveni din centrul Capitalei. Acest spațiu devine, pe întreaga durată a manifestării, HUB-ul FNT – un spațiu multi-art ce va concentra majoritatea evenimentelor culturale din Festival.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.