Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere interactive de istoria artei pentru copii

0

Atelierele interactive de istoria artei se adresează în special copiilor curioşi să cunoască lumea prin intermediul unor metode de educaţie non-formală care să le dezvolte imaginaţia şi talentul artistic.

Scopul atelierelor este acela de a trezi interesul încă de la o vârstă fragedă spre alt fel de activităţi decât calculatorul şi jocurile violente şi televizor, oferind o alternativă de petrecere a timpului liber, de preferat împreună cu membri ai familiei. Începute în primăvara 2010, atelierele au urmat un parcurs istoric (preistorie, antichitate, ev mediu și Bizanț, Renaștere) și la cererea copiilor am dezvoltat și ateliere tematice: dragoni, dinozauri, pirați, cosmos, ființe mitologice, animale dispărute, grădinile impresioniștilor, corăbii și exploratori, povestea lui Alexandru cel Mare.

Nedorind să fie o simplă prelegere sau doar un curs de desen/pictură, vă propunem cunoaşterea principalelor teme istorice şi artistice prin proiecții și prezentări interactive urmate  de activități de creaţie cum ar fi pictură, desen, colaj, modelaj, decupaj, puzzle.

Propuneri programe educaționale

Ateliere interactive de istorie și istoria artei (prezentări povești vizuale și activități practice)

Sâmbătă, 11:00 – 12:30 Arta preistorică (pictura rupestră, statuete, ceramică, construcții megalitice)  130 Ron/4 ateliere

Duminica, 11:00 – 12:30 Lumea dinozaurilor 150 Ron/4 ateliere (include schelet dinozaur de cumpărat)

 

Înscrierile se fac până în 22 martie (2012), plata se poate face integral la înscriere sau în rate la primul și al treilea atelier. Atelierele au loc între 24 martie și 22 aprilie cu exceptia Sarbatorii de Paste. Locul de desfasurare este in str.Tepes Voda (Bucuresti) nr. 79, sector 2, gradinita si scoala Montessori.

 

Arta preistorică

1. Țara Hațegului și dinozaurii pitici
Repere preistorice pe teritoriul țării noastre și în zonele învecinate
Peșteri, descoperiri arheologice

2.Epoca de piatră: comunităţi, îndeletniciri, unelte și arme
Pictura rupestră: exemple celebre din America de Sud, Africa şi Australia
Reproducerea unor picturi

3.Statui, reliefuri şi alte forme artistici în piatră. Modelaj.
Temple, paleoastronomie.Miturile Stonehenge-ului
Reprezentări misterioase pe dealuri

4.Tipuri de ceramică. Culturi
Așezări și tipuri de locuințe.Morminte megalitice
Pictare cu mâinile

Lumea dinozaurilor

1.Ouă și pui, anatomie. Recunoaștere sunete.
Activități de pictură și decupaj
2. Cum se formează fosilele.Munca paleontologului.
Asamblare oase de dinozaur
3-4.Mediul de viață și flora în Triasic, Jurasic și Cretacic, reptile marine și zburătoare, specii și caracteristicile unora dintre cei mai cunoscuți dinozauri.
4. Teoriile dispariției. Dioramă cu dinozauri

Înscrierile se fac până în 22 martie, plata se poate face integral la înscriere sau în rate la primul și al treilea atelier. Atelierele au loc între 24 martie și 22 aprilie cu exceptia Sarbatorii de Paste. Locul de desfasurare este in str.Tepes Voda (Bucuresti) nr. 79, sector 2, gradinita si scoala Montessori.

istoriaarteipentruceimici.blogspot.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.