Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au donat 100 de calculatoare și dezvoltă un parteneriat pe termen lung

0

Ateliere Fără Frontiere și Auchan Militari au donat 100 de calculatoare și dezvoltă un parteneriat pe termen lung

Auchan Militari, Fundația Auchan pentru Tineri și Ateliere Fără Frontiere au donat 100 de calculatoare către ONG-uri, școli și licee, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc vineri, 7 decembrie, la Auchan Militari.

Au fost premiate în total un număr de 17 proiecte depuse și jurizate de organizatori ce vizau educația tinerilor prin acces la echipamente IT&C.

La ceremonie au luat parte reprezentanții proiectelor laureate, reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai Auchan.

Eric Colas, Director hipermarket Auchan Militari a declarat „Echipa Auchan Militari a fost cucerită de proiectul « Auchan-să la Educație » realizat în colaborare cu Ateliere Fără Frontiere, deoarece acesta atinge mai multe puncte sensibile în România – educația tinerilor, protecția mediului, reintegrarea socială. Această inițiativă dă viață principalelor axe de activitate ale Fundației Auchan pentru Tineri. Acest proiect a beneficiat de întreaga mobilizare și implicare a echipelor din magazin, am format un grup de 10 ambasadori care au vizitat și identificat 24 de școli locale din apropierea magazinului, doritoare să beneficieze de material informatic. O selecție de 17 proiecte a fost făcută pe baza criteriilor predeterminate de Fundația Auchan pentru a permite unui număr cât mai mare de copii să beneficieze de calculatoare.”

La rândul său, Patrick Ouriaghli, director executiv Ateliere Fără Frontiere a subliniat importanța unui astfel de proiect „Suntem încântați că Auchan România, o companie cu o puternică politică de responsabilitate socială a decis să susțină eforturile noastre de reducere a decalajului informatic oferind tinerilor din comunitățile unde activează echipamente IT recondiționate de Ateliere Fără Frontiere”

Unul dintre beneficiari a fost și Colegiu Tehnic Iuliu Maniu iar profesorul responsabil de proiect, Marina Mihai, a declarat: „Programul „Auchan-să la educație!” a fost o șansă nesperată pentru liceul nostru. Colegiul nostru numără în jur de 1500 de copii, o mare parte provenind din mediul rural, din familii cu posibilități materiale limitate. Pentru proiectul nostru „Un calculator pentru viitor” am primit 8 calculatoare și dăm astfel șansa și copiilor care nu au acasă un astfel de mijloc de informare și comunicare să aibă acces la beneficiile tehnolgiei și internetului. Abia am început implementarea proiectului nostru și feedback-ul elevilor este unul foarte pozitiv. Pe această cale dorim să mulțumim organizatorilor care s-au gândit la o modalitate de a ajuta sistemul educațional.

În încheiere, Eric Colas a menționat și celelalte axe ale parteneriatului Auchan – Ateliere Fără Frontiere: „Ne-am implicat și în colectarea de DEEE iar în 2 luni am colectat 15 tone de deşeuri reciclabile care au fost date asociaţiei pentru recondiţionare. În același timp, Auchan Militari a dorit să ofere șansa la reintegrare profesională a 3 persoane din asociație, organizând un stagiu de descoperire a meseriilor hipermarketului.

“Pe viitor, obiectivul este de a face din magazinul Auchan Militari, un succes care va putea fi multiplicat în toate magazinele Auchan România.”  a declarat Stephan Albert, Responsabil al Fundaţiei Auchan pentru Tineri în România.

 

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre Auchan Romania

Pe 7 noiembrie 2006, a fost deschis primul hipermarket Auchan, la București, în cartierul Titan. În următorii ani, alte 9 magazine și-au deschis porțile pentru locuitorii din Târgu Mureș, Cluj, Piteşti, Suceava, București – Militari, Timișoara, Constanta, Craiova şi Iaşi.

Odată cu deschiderea din luna aceasta de la Crângaşi, numărul de magazine din cadrul rețelei din România a ajuns la 11.

Peste tot unde este prezent, Auchan a realizat cele mai mari hipermarketuri din oraș, cu alei largi, cel mai mare număr de case, o gamă foarte largă și diversificată și, mai ales, toate prețurile mici, în permanență, grație conceptului său de discount generalizat.

2012 este anul angajamentului Auchan pentru dezvoltarea durabilă locală

Responsabilitatea faţă de societate şi faţă de mediu se situează în centrul identităţii Auchan încă de la crearea sa, în 1961 de către Gerard Mulliez. Iniţiativa de dezvoltare durabilă a companiei s-a formalizat progresiv în fiecare din cele 12 ţări ale grupului, adaptându-se problemelor specifice fiecărei ţări.

In acest sens, magazinele se angajaza în numeroase activităţi concrete: susţinerea asociaţiilor în operaţiuni solidare, mobilizarea colaboratorilor în vederea reducerii consumului de energie, sensibilizarea clienţilor prin acţiuni specifice, încheierea parteneriatelor cu furnizori locali.

Toate aceste iniţiative sunt consolidate de acţiunile Fundaţiei Auchan pentru Tineri creată în 1996, sub egida Fundaţiei din Franţa.

Misiunea sa este sa ofere fiecărei ţări o structură, o expertiză şi mijloace financiare care să îi permită să îşi consolideze responsabilitatea socială prin intermediul proiectelor destinate tinerilor, în special celor aflaţi în dificultate, proveniţi din oraşele şi zonele în care hipermarketurile Auchan sunt prezente.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.