Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Ateliere cu Suflet” – o nouă structură de economie socială

0

Fundația „Inimă de Copil”, în calitate de partener în proiectul POSDRU/173/6.1/S/148943 ”$E$-Susținere Economică și Socială pentru persoane vulnerabile” anunță evenimentul de marketing pentru lansarea unei noi structuri de economie socială.

sigla atelierProiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție 6.1. ”Dezvoltarea economiei sociale” are ca obiectiv principal facilitarea accesului pe piața muncii a grupurilor vulnerabile și promovarea unei societăți incluzive și coezive în scopul asigurării bunăstării cetățenilor.

Conferința de lansare va avea loc joi, 3 decembrie 2015, ora 10:00 la Biblioteca „V.A. Urechia“.

Proiectul unui mic atelier unde persoane vulnerabile aveau ore de terapie ocupațională începând din 2005, a devenit acum unitatea protejată autorizată „Ateliere cu Suflet”. Ca structură de economie socială atelierul susține și va oferi locuri de muncă pentru persoane din grupurile vulnerabile – persoane cu dizabilități, femei în situație de risc, întreținătorii unor familii monoparentale, tineri ce au părăsit instituțiile. În total sunt susținute 18 noi locuri de muncă.

În cadrul proiectului peste 60 persoane au beneficiat, de asemenea, de informare și consiliere pentru orientarea profesională iar 15 persoane au avut șansa până la acest moment a obținerii unei calificări profesionale.

Planul de dezvoltare al atelierului include mai multe direcții și linii de dezvoltare. Prima, care continuă de altfel activitățile anterioare, este cea de realizare de produse unicat pictate pe sticlă, lucrate manual, accesorii decorative, bijuterii, felicitări. A doua direcție o reprezintă organizarea unui atelier de croitorie și broderie în care vor fi executate sacoșe din pânză pictate sau brodate, diferite obiecte și accesorii vestimentare unicate, iar cea de a treia va presupune partea de atelier în care se vor personaliza obiecte prin gravură laser. Pentru comercializarea produselor și în mediul virtual în curând „Ateliere cu Suflet” va avea și un magazin online.

În cadrul proiectului beneficiarii vor fi implicați și ei activ în evenimente de promovare a economiei sociale. Până la acest moment atelierul are programate în luna decembrie peste 20 de oportunități de prezentare a produselor sale, atât în Galați cât și în țară. Fondurile obținute din vânzarea produselor sunt direcționate către susținerea atelierului și a locurilor de muncă.

Ceea ce ne-am propus este dezvoltarea Atelierului și oferirea de noi locuri de muncă persoanelor vulnerabile, susținerea acestora și transformarea lui într-o afacere socială sustenabilă.” Valentina Manolescu, Manager întreprindere socială „Ateliere cu Suflet”

Fundația „Inimă de Copil” este înființată în decembrie 1996, de un grup de voluntari din Galați, România. Programele fundației se adresează copiilor și familiilor în dificultate îmbunătățind calitatea vieții lor. Serviciile sociale oferite previn abandonul școlar, oferă terapie și recuperare pentru copii cu dizabilități, integrare socială pentru tineri și familii. În cei 19 ani de activitate, peste 15.000 de copii, tineri, familii în dificultate au beneficiat de activitățile organizației.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.