Atelier și artist talk Catherine Galasso (SUA) la ZonaD

0

image001


artist talk:
 miercuri, 18 iunie, 19:00
atelier: vineri. 20 iunie, 19:00-22:00 și sîmbătă, 21 iunie, 15:00-19:00
[locație: ZonaD, București, str. Iulia Hașdeu nr. 3]

credit Mimi Cave

În perioada 14-29 iunie 2014, coregrafa americană Catherine Galasso se află în rezidență la București și Cluj în cadrul Bursei Gabriela Tudor, program anual dedicat memoriei Gabrielei Tudor începînd din 2009. Ediția 2014 a Bursei este realizată de Fundația Gabriela Tudor într-un format de schimb româno-american, prima parte avînd loc în luna aprilie, cînd managerul cultural Nicoleta Braniște a fost în rezidență la New York, în cadrul unui program special organizat în în parteneriat cu Allyson Green și New York University/Tisch School for the Arts. Proiectul este co-finanțat prin Suitcase Fund al New York Live Arts, ca parte a Programului de Parteneriate Culturale pentru Europa Centrală și de Est, cu sprijinul Trust for Mutual Understanding.

Pe durata rezidenței la ZonaD în București, Catherine Galasso va lucra la un nou proiect în colaborare cu 3 dansatori români, va susține un artist talk în data de 18 iunie dedicat prezentării proiectelor sale, la ora 19:00, și un atelier deschis profesioniștilor și amatorilor în zilele de 20 iunie (19:00-22:00) și 21 iunie (15:00-19:00). Un eveniment special va fi de asemenea organizat la Fabrica de Pensule din Cluj în data de 24 iunie, de către Nicoleta Braniște și Asociația ColectivA. Catherine Galasso lucrează într-un format colaborativ și folosește cercetarea bazată pe imagine pentru a construi spectacole interdisciplinare. În cadrul atelierului la ZonaD, Catherine Galasso va propune exerciții de mișcare și instrumente de compoziție pentru a genera un material coregrafic de grup. Participanții sînt invitați să improvizeze și să conducă la rîndul lor grupul, și se vor mișca, se vor juca, vor observa și vor învăța unul de la celălalt.

Doritorii sînt invitați să se înscrie la atelier trimițînd scurt mesaj de interes și CV sau biografie, ambele în limba engleză, la adresa contact@e-motional.eu, pînă la data 16 iunie 2014. Înscrierile sînt deschise pînă la atingerea unui grup de maximum 12 participanți. Donația de participare sugerată este de 40 lei, aceasta acoperind costurile de întreținere ale spațiului pe durata atelierului.

Artist talk-ul și atelierul susținut de Catherine Galasso sînt organizate ca parte a evenimentelor studioului ZonaD în cadrul proiectului “E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului Cultura al Uniunii Europene. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Catherine Galasso este coregraf și artist media stabilit Brooklyn, New York. Din 2006, a creat cinci lucrări de dans interdisciplinare duraționale, precum și numeroase piese scurte pentru spații de dans, galerii și muzee. Ultima sa piesă, „Rebel Angels #8” a avut recent premiera la New York. Personaje idiosincrasice din viața reală sînt adesea sursele sale de inspirație, cum ar fi bărbatul care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a fost lovit de fulger de șapte ori sau pionierii cinematografiei franceze, frații Lumière. Lucrările ei au fost prezentate la MoMA în San Francisco, la Biblioteca Națională a Franței în Paris, la Harvard University’s Carpenter Center, la Muzeul de Artă Contemporană din Santa Barbara, Joyce SoHo, Danspace Project, Dixon Place, Movement Research la Judson Church, BAX, Dance New Amsterdam și la SkenaUP Festival din Pristina, Kosovo. Stabilită în San Francisco între 2006-10, Galasso a avut o rezidență de trei ani la ODC Theater la invitația directorului artistic Rob Bailis. În această perioadă a fost primul coregraf contractat de San Francisco Film Society (2009) și cel mai tînăr căruia i s-a acordat Matching Commission de către San Francisco Foundation (2010). Piesa ei durațională “Bring On The Lumière!” a avut premiera la ODC în 2011 și a fost urmată de angajamente la Joyce SoHo și Cornell University, a fost nominalizată la Isadora Duncan Dance Award și este inclusă în Oxford Handbook of Screendance Studies. Printre rezidențele ei se numără Robert Wilson’s Watermill Center, Headlands Center for the Arts, LMCC Swing Space, Atlantic Center for the Arts, DNA și Chez Bushwick. Galasso s-a născut în New York și a crescut în Italia. Tatăl ei este Michael Galasso, premiatul compozitor pentru teatru, film și dans. Are un Bacalaureat European (BAC) cu o specializare în pictură de la Istituto Statale d’Arte din Veneția, Italia, și o diplomă de licență în film de la Cornell University.http://www.catherinegalasso.org

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.