Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier Online de Mindfulness pentru adulţi – 5 seri de liniște pentru tine

0

Cum dormi bine noaptea? Cum reușești să te odihnești, ca a doua zi să te poți ocupa, cu forțe proaspete și mintea clară de lucrurile pe care le ai de rezolvat? Învață să trăiești în prezent și să faci față gândurilor care te asaltează la Atelierul online de Mindfulness pentru adulți. Atelierul e organizat din 14 mai, în seri de joi, de la 19.00, și are cinci întâlniri.

Cu ajutorul lectorului Mihaela Mîndreci, psiholog, vei înţelege cum funcţionează procesul prin care iei deciziile, de ce simţi şi reacţionezi aşa cum o faci, uneori poate fără să vrei. Apoi vei învăţa ce poţi să faci atunci când eşti copleşit de emoţii şi vei exersa tehnici care să te ajute să treci prin ele cu bine, în siguranţă şi cu încredere.

mindfulness curs online

După cinci seri petrecute în tehnica mindfulness, vei învăţa cum să încetineşti ritmul, atunci când vrei, cum să te concentrezi asupra unui singur lucru, pe rând, să pui întrebari relevante despre ce se întâmplă în momentul prezent, să dai sistemului nervos o pauză în care poate face alegeri diferite, aşa încât să nu rămână blocat în reacţie, ci să ajungă să decidă cum vrea să răspundă.

Vei reuși, cu puțin antrenament, să decizi cum vrei să răspunzi, nu doar să reacţionezi. Îţi vei îmbunătăţi autoreglarea emoţională şi comportamentul bazat pe compasiune.

Exersând elementele de practică, vei deveni mai relaxat, mai încrezător, mai optimist, pentru că vei conştientiza că stă în puterea ta să te autosusţii cu un repertoriu de instrumente care îţi stă de acum la îndemână.

Temele celor cinci întâlniri ale atelierului de mindfulness sunt:

1. Conştientizarea corpului si ascultarea mindful

2. Respiraţia mindful, practica recunoştinţei, heartfulness – Heartfulness

3. Observarea mindful a  corpului, prin simţuri – ce înseamnă să priveşti, să foloseşti ochii în mod mindful, mişcarea mindful, mersul mindful, mâncatul mindful

4. Conştientizarea gândurilor şi emotiilor – noţiunile „trecut, prezent şi viitor” şi familiarizarea cu emoţiile în corp

5. Punctele de intervenţie: corp, emoţie, gânduri, comportament – parte practică şi mindfulness pentru teste şi evaluări – învăţăm să folosim intrumentele de observare personală înainte, în timpul şi după un interviu sau prezentare.

Ca să participi, achită taxa de participare – 360 de lei – online, de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, vei primi pe mail linkul unde vei putea urmări cursul. Dacă ai nevoie de mai multe informații, scrie pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.