Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de scenaristica

0

Fundatia Calea Victoriei va invita, din 6 iunie, la un Atelier de scenaristica care isi propune descifrarea limbajului cinematografic prin intermediul scenariului si insusirea elementelor care il formeaza.

Vom vorbi despre cum incepe si cum se construieste o poveste, ce se petrece cu personajele pe parcursul derularii filmului, care sunt regulile esentiale de scriere si care este deosebirea dintre literatura si scenariu.

Participantii la acest curs vor fi indrumati in redactarea ideilor pentru ca ele sa ajunga in varianta de scenariu. Cursul se adreseaza tuturor persoanelor ce au povesti si vor ca povestile lor sa ia forma unui scenariu cinematografic. Nu exista o limita de varsta, singurul criteriu de participare este acela de a avea o poveste de transmis mai departe.

Atelierul este format din opt sedinte. Fiecare sedinta se va imparti intr-o parte teoretica (cu exemplificari din filme) iar in cea de a doua parte se vor structura informatiile acumulate prin intermediul exercitiilor creative. Vom vedea si analiza secvente din filmele: Taxi driver, Marele dictator, Crash, Eternal sunshine of the spotless mind, Omul elefant etc.

Lector: Anda Cruceanu

Data incepere: 6 iunie, ora: 18.30

Numar ateliere: 8; frecventa: doua sedinte pe saptamana, luni si miercuri

Cost: 300 lei, cost studenti: 225 lei

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3

Inscrieri la contact@victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.