Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de reciclare creativă / 5 septembrie

0

Asociaţia ProDrama împreună cu Reciclare creativă şi Creionetica vă invită vineri, 5 septembrie, de la ora 18:00, să luaţi parte la “Ziua în care se reciclează, nu se cumpăra nimic”. Proiecţii în grădină, un atelier de creaţie scenografică din materiale reciclate şi muzică bună, la Casa de pe Chei (Splaiul Unirii, nr. 195).

Echipa Prodrama lansează întrebarea „Ce este, de fapt, o societate mai bună?”  În acest sens, ei îşi doresc să realizeze un spectacol care nu e indiferent la ce se întâmplă în jur: natură, artă, societate și oameni. Acesta a fost motivaţia principală pentru a pune în scenă piesa “Ziua în care nu se cumpără nimic”, de norvegianul Kim Atle Hansen, o producţie ProDrama în parteneriat cu Programul 9G al Teatrului Naţional Bucureşti. Proiect finanţat de ARCUB prin programul Bucureşti 555.

Toţi cei care îndrăgesc arta militantă, sunt bineveniţi să se implice într-un atelier de reciclare pentru a realiza decorurile piesei. Atelierul este coordonat de echipa Reciclare creativă şi de scenograful spectacolului Arh. Bogdan Costea, la iniţiativa Asociaţiei D’Avent.

Afis atelier reciclare FINAL-02-01

Conceptul scenografic îşi propune să redea atmosfera de revoltă care însoţeşte personajele şi acţiunile lor pe tot parcursul piesei, gravitând în jurul ideii de haos controlat. Ideea poate fi astfel susţinută numai de un decor compus în întregime din numeroase obiecte reciclate.

Nu se percepe o altă taxă la intrare. Cu toate acestea, „biletul de intrare” este orice obiect reciclabil – PET, doză de aluminiu sau CD, reviste, ziare care vor fi folosite în workshopul de reciclare. Toţi cei care vor participa la eveniment vor putea rezerva bilete gratuite la primele 5 spectacole.

Înscrierile la atelierul de reciclare şi creaţie scenografică se fac până pe 4 septembrie la adresa de e-mail: contact@prodrama.ro. Participarea va fi în limita locurilor disponibile.

Programul serii se desfăşoară între 18:00 – 22:00 şi include:

  • proiecţii de scurt-metraje: Duminică (Premiu: Norman 2014 – Best Short Film, Stuttgarter Filmwinter Festival, 2014), Strung Love, Groapa Comună (scurtmetraj realizat pentru şi selecţionat la festivalul 3fest Piteşti), etc
  • proiecţie clipuri Consumix pe teme legate de societatea de consum
  • atelierul de reciclare şi creaţie scenografică
  • invitat special DJ-ul Andreea Veder va asigura muzica din cadrul evenimentului

Piesa “Buy Nothing Day” de norvegianul Kim Atle Hansen, a fost tradusă în cinci limbi şi montată de numeroase ori. În 2010 a fost aleasă de ETC (European Theatre Convention) în topul celor mai bune piese europene ale anului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.