Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de pictura in Acuarela

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de joi, 4 septembrie, la Atelierul de pictura in Acuarela sustinut de artistul plastic Maria Irina Balan. 

Acuarela

In cele cinci intalniri ale atelierului, vom învata mai multe despre puterea si expresivitatea culorilor si vom descoperi noi perspective prin care putem privi natura. Vom lucra cu pastel, carbune si acuarela.

Acuarela – tehnica „vie” – e ca si cum ai lua un gand si l-ai transforma in culoare. 🙂

Incepem cu fundalul si continuam, pas cu pas, pana ajungem la subiectul principal. Abordarea acuarelei se realizeaza „Ud pe ud” (culoarea se raspandeste diferit pe o suprafata umeda, lasand loc spontaneitatii si surprizelor cromatice) sau ”Ud pe uscat”.

Împreuna vom parcurge cinci intalniri pline de expresivitate, culori, trairi, pe parcursul carora ne vom familiariza cu tehnica acuarelei, vom folosi pastel si carbune pentru a imbogati lucrarile cu plasticitati aparte si ne vom acomoda cu notiunile de baza legate de paginare, cromatica, tipuri de tuse, pete si linii in culoare.

Atelierul I – Acuarela pe suport uscat: combinata cu pastel si carbune. (lucru dupa natura statica)

Atelierul II – Acuarela pe suport umed (lucru dupa natura statica)

Atelierul III – Crochiuri de peisaje in acuarela pe suport umed

Atelierul IV – Acuarela si pastel pe suport uscat, lucrare decorativa de inspiratie Art Nouveau

Atelierul V – Lucrare decorativa cu flori, tehnica la alegere dintre cele parcurse

Lector:  Maria Irina Balan

Data incepere: 4 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, joi

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.