Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de mandale creative

0

Mandale creative

Fundatia Calea Victoriei va invita de marti, 17 mai, ora 19:00, la Atelier de mandale creative pentru a redescoperi bucuria de-a face, de-a lucra cu culori si forme care pornesc din noi, care ne imbogatesc si ne apropie de noi insine si de lume totodata.

Art terapia este o cale de-a ne reconecta la noi insine cu ajutorul simturilor. Va invit sa experimentam materiale si tehnici specifice artelor vizuale care ne vor „ȋmprieteni” cu imaginea in mod specific si variat.

Fiecare intalnire va fi dedicata unui material cu ajutorul caruia vom dezvolta imaginea mandalei. La finalul fiecarei intalniri, vom discuta despre valentele, calitatile si dimensiunea specifica fiecarui material, atat personal cat si general.

Imaginea este un limbaj care structureaza creierul uman intr-o maniera sensibila si multidimensionala. Mandala este o imagine care, prin dezvoltarea sa radiala, contine si totodata oglindeste atat structura mintii umane, cat si pe cea a celulei, a atomului, a viului, a Universului. Experienta dezvoltarii mandalei trezeste si dezvaluie creativitatea si unicitatea din noi.

Procesul creativ prin care dezvoltam mandala ne pune in contact direct cu asteptarile, emotiile, convingerile si blocajele fiecaruia, eliberandu-ne prin consientizare. Asocierile pe care le creeaza mentalul nostru, emotiile pe care le incercam ies la lumina si pot deveni constiente in procesul dezvoltarii imaginii, precum si al contemplarii acesteia.

Scopul acestor intalniri nu este sa facem picturi si desene care sa fie supuse vreunei judecati sau evaluari profesionale sau sociale. Ȋnvatam sa gandim in alta limba – cea a imaginii, a „plasticii si logicii ei specifice”, a emisferei drepte si, pe cat posibil, a inimii.

Pentru participarea la acest curs nu sunt necesare competente artistice.

Cursul este compus din 4 intalniri care vor avea ca tema centrala mandala si realizarea acesteia prin intermediul a 4 materiale diferite.

Tema 1: Acuarela
Tema 2: Desen in creioane colorate
Tema 3: Desen monocrom
Tema 4: Acrilic

Lector: Maria Murgu
Data incepere: 17 mai 2016; Ora curs:19:00
Numar ateliere: 4
Cost: 220 ron; Cost studenti si pensionari: 200 ron
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.