Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de fotografie urbana: de la „poze” la fotografii

0

Daca iti place sa observi, sa descoperi si sa surprinzi colturi neobisnuite, momente din viata de zi cu zi sau sa explorezi locuri noi, vino la Atelierului de fotografie urbana: de la „poze” la fotografii organizat de Fundatia Calea Victoriei joi, 8 ianuarie, de la ora 19:00.

Curs-de-fotografie

Impreuna cu fotograful Valentin Boboc vei parcurge elementele cheie de care trebuie sa tii cont atunci cand apesi butonul de declansare al aparatului si care este rolul tau in crearea cadrului fotografic.

Se spune ca frumusetea sta in ochii celui care priveste, iar fiecare imagine poate spune mai mult decat ceea ce „arata”. Henri Cartier Bresson a spus ca „fotografia e o reactie imediata care contureaza meditatia.”

Mai mult decat atat, iti propunem sa dezbatem putin partea filozofica a fotografiei si sa descoperim impreuna cum poti face o fotografie „care spune o poveste”, si nu o simpla poza.

Atelierul va parcurge urmatoarele etape:

Ziua 1: Teorie – tehnici de incadrare, compozitie si folosirea luminii naturale (3h cu pauza)

Ziua 2: Workshop prin oras – punerea in aplicatie a teoriilor invatate intr-o mica excursie fotografica pe strazile Bucurestiului.

Ziua 3: Comentarii si concluzii asupra fotografiilor facute cu explicatii si critica constructiva. (3h cu pauza)

Ziua 4: Comentarii si concluzii asupra fotografiilor facute cu explicatii si critica constructiva.

Lector: Valentin Boboc

Data incepere: joi 8 ianuarie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 4; Frecventa: saptamanal joi

Cost: 200 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 180ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.