Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de dictie si de vorbire

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza marti, 28 octombrie, ora 19.00, Atelierul de dictie si de vorbire, cu actorul Ionut Kivu.

Atelierul urmareste constientizarea propriului tip de vorbire si a eventualelor noastre defecte- precipitarea, ,,inghitirea’’ finalurilor de cuvinte, vorbirea ,,moale’’ si nearticulata corespunzator, consoanele sau vocalele pronuntate incorect (rarait, sasait, moldovenisme, ardelenisme, etc.), si asa mai departe.

Care sunt elementele care ne definesc personalitatea si identitatea in fata interlocutorilor nostri? Imaginea si cuvantul. Fara a putea spune daca din pacate sau din fericire, trebuie insa remarcat faptul ca deseori acestea doua sunt disonante, nu sunt in deplina armonie una cu celalalt.

Ni se intampla tuturor sa ne creem o idee despre cineva, o impresie la prima vedere, care sa se schimbe cu totul odata ce persoana respectiva incepe sa vorbeasca. Forta cuvantului sta in oglinda pe care el o poarta, in reflectarea precisa a unicitatii si a amprentei personale.

Oamenii se nasc mincinosi, iar cinci la suta dintre ei sunt chiar mincinosi abili, ridica minciuna la grad de onestitate; acestia devin actori. Mintim cu cea mai mare sinceritate, si totusi cand suntem cu adevarat sinceri, parca nu intodeauna izbutim sa exprimam ceea ce simtim, ceea ce este numai al nostru, si ne deosebeste- sau ne leaga- de altii.

Ce vom face efectiv:

• Exercitii de incalzire a aparatului vocal.
• Exercitii de respiratie pentru marirea capacitatii vocale.
• Exercitii pentru consoane si vocale.
• Jocuri pentru stapanirea mecanismelor de articulatie.
• Exercitii individuale pentru defectele personale.
• Jocuri si exercitii de grup, pentru libertate vocala, ritm, energizare si volubilitate.
• Exercitii de intensitate, ritm si variatii de registru vocal.
• Jocuri si exercitii pentru utilizarea sunetului si a cuvantului intr-un scop precis, diferentierea lor prin intentie.
• Exercitii de stapanire a emotiilor, de vorbire in public si de captare a atentiei.
• Exercitii de coordonare si corelare a vorbirii cu o miscare complexa.
• Rostirea unui text pe efort fizic.
• Rostirea unui text in scopul caracterizarii sonore- raport intre personaj si vorbire.
Atelier de dictie
Cuvantul, vorbirea, este semnatura mintii si a sufletului nostru. Cuvantul poate sa ne fie prieten sau dusman, el declanseaza controlul nostru interior. Trebuie doar sa stim sa il stapanim.

Lector: Ionut Kivu
Data incepere: 28 octombrie 2014; Ora curs: 19:00
Cost: 350 ron, Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 320 ron
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.