Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Actorie

0

Ți-am găsit un loc fain unde poți să-ți faci prieteni noi și să testezi o ipostază nouă: aceea de actor. Din 22 octombrie, la Fundația Calea Victoriei, Karina Nagy începe Atelierul de actorie. Cele cinci întâlniri de curs au loc seara, de la 19.00, într-o casă elegantă din centrul Bucureștiului, aproape de Romană și Universitate.

Exerciţiile şi situaţiile pe care le vei experimenta la atelierul de actorie îţi dau posibilitatea să îţi lucrezi inteligenţa emoţională şi inteligenţa corporală, ca să te faci întotdeauna înţeles mai clar de prieteni, colegi, familie.

Vei lucra la acest atelier pe text individual, pe care îl vei prezenta la ultima şedinţă, într-un mic spectacol, în faţa prietenilor şi a celorlalţi participanţi la curs. Ai ocazia să privești viaţa din perspective noi şi provocatoare, în timp ce te afli sub protecţia convenţiei teatrale, a jocului de rol şi a tipologiei de personaj.

Vei deveni mai sigur pe tine, vei învăța să abordezi mai relaxat și creative situațiile neprevăzute și, bineînțeles, să comunici mai ușor.

Uite care sunt temele celor cinci întâlniri ale atelierului de actorie:

1. Cunoaşte-te pe tine însuţi: joc de rol. Situaţii controversate. Primul pas spre înţelegerea subtilităţilor unui personaj şi a relaţiilor scenice. Ascultarea de sine.

2. Relaţia dintre personajeşi conflictele interioare. Cum se construiesc şi cum se sabotează. Cum ieşim onorabil din situaţii complicate. Antrenarea flexibilităţii.

3. Variante de rezolvare a conflictelor interioare şi interrelaţionale.Greutatea lui Nu şi greutatea lui Da. Exerciţiu practic de asumare.

5. Bucuria de viaţă şi comunicarea echilibrată cu partenerul.Antrenarea disponibilităţii de a ne simţi „noi”. Calea de la firescul cotidian la trăirea cathartică.

Să înceapă spectacolul!Cursanţii-actori sunt invitaţi să-şi susţină rolul în faţa publicului (fiecare participant poate invita doi sau trei prieteni).

Adresa fundației, unde va avea loc atelierul, este str. C. A. Rosetti 47, et. 1. Ca să te înscrii, trimite un mail pe contact@victoriei.ro și achită taxa de participare. Detalii găsești pe www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.