Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația Komunitas organizează cea de-a 2-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, in CARTIERUL TEI

0

În weekendul 11-13 iulie 2014, Asociația Komunitas organizează în cartierul Tei, pe strada Teiul Doamnei nr. 19 (în faţa Oficiului Poştal nr. 38) cea de-a 2-a amplasare a Acumulatorului Urban Mobil, denumit AcUM. În fiecare dintre cele trei zile, AcUM va funcţiona între orele 11-21.

AcUM reprezintă un container de colectare de informaţii, amplasat în diverse spaţii publice din București, ce generează, susţine şi testează interacţiunea dintre comunitate şi iniţiatorii proiectului. ACUM va acţiona ca o platformă deschisă de întâlniri şi discuţii, funcționând totodată ca un think tank mobil despre oraș, despre problemele și resursele acestuia.

AcUM este un pavilion modulabil, realizat din lemn, paleţi şi ferestre de lemn recuperate din acţiunile de termopanizare a blocurilor din Bucureşti, şi a fost realizat în cadrul unui atelier la care au participat studenţi voluntari de la Facultăţile de Urbanism şi Arhitectură. Atelierul a fost coordonat de studioBASAR.

key visual

Printre activitățile care vor avea loc în cadrul AcUM, pe strada Teiul Doamnei nr. 19 se numără:

  • Activități de cercetare urbană – interviuri cu cetățeni din cartier, realizare de chestionare și hărți mentale, etc.;
  • Plimbări urbane în cartier împreună cu diverşi specialişti şi localnici;
  • Mese rotunde şi discuţii între și cu locuitorii despre cartierul lor;
  • Ateliere pentru copii – desene, jocuri, machete;
  • Expoziţie despre istoria cartierul Tei (organizată de Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei).

AcUM este infrastructura mobilă a proiectului “Spaţii urbane în acţiune“, cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas. ”Spaţii urbane în acţiune” propune soluții de abordare a 3 cartiere din București (Tei, Tineretului și Timpuri Noi)  într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizează următoarele tipuri de activităţi: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în cele 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014- 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din București: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat cu suma de 74 999 EURO, prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro.

Parteneri media: Asociația Zeppelin; Arhitectura; Arhitext; Think Outside The Box; Bună Dimineața, București!; Creionetica.

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.