Asociația Green Revolution organizează a doua ediție a Târgului de jucării “2nd Life”

0

Acordă o nouă șansă jucăriilor vechi

7 iunie, Roaba de Cultură, București

Asociația Green Revolution organizează sâmbătă, 11 iunie 2022, la Roaba de Cultură, parcul Regele Mihai I-Herăstrău, a doua ediție a Târgului de Jucării 2nd Life” un eveniment de educație ecologică, financiară și socială, ce își propune să redea jucăriilor nefolosite o nouă viață educând în același timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Poluarea cauzată de deșeurile de plastic este una dintre cele mai mari probleme de mediu cu care se confruntă planeta noastră. Reutilizarea și reciclarea jucăriilor va contribui la reducerea poluării și a depozitelor de deșeuri, astfel încât să ne putem îndrepta spre un viitor sustenabil.

Ideea Târgului de Jucării 2nd Life, a cărui primă ediție, în septembrie 2021, a adus peste 2000 de vizitatori, s-a născut pornind de la studiile făcute în domeniul comerțului cu jucării. Primele întrebări pe care ni le-am pus au fost: câte dintre aceste jucării sunt folosite de fapt și, mai ales, ce putem face pentru a le reda celor neutilizate un nou partener de joacă?

Dorim ca prin acest Târg să educăm atât copiii, cât și părinții în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle. La acest eveniment, copiii vor putea să își valorifice jucăriile și vor putea dona o parte din suma strânsă pentru un scop caritabil.

Scopul principal ale Târgului de Jucării 2nd Life este acela de a atrage atenția asupra risipei de resurse materiale și financiare în industria de jucării, contribuția la educația financiară și dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea socială și comunitară. Toate acestea se vor desfășura sub umbrela unui eveniment plin de ateliere interactive, un program artistic atractiv și multă joacă, așa cum v-am obișnuit la Roaba de Cultură”, a declarat Raluca Fișer, Președinte Asociația Green Revolution. Pe lângă acțiunea de vânzare a jucăriilor de către copiii din asociațiile partenere, pe scena Roabei de Cultură vor avea loc prezentări ce vizează educația financiară, moment sustinut de BCR, concurs de colectare separată a deșeurilor susținut de Fulga și Recycle Joy by Environ.

De asemenea, pe tot parcursul evenimentului, vizitatorii mari și mici vor avea ocazia de a vizita standul Amsterdam Stories unde vor fi expuse și vândute biciclete olandeze care au povești de spus. Bicicletele folosite pot fi o alternativă excelentă la cele noi și cumpărând puteți salva o bicicletă de la o viață limitată la garaj sau de la a fi aruncată într-un depozit de deșeuri.

PROGRAM

10:00 – 19:00 Atelier de jucării din plante aromatice; atelier de robotică; ateliere de art&craft cu materiale reciclate; rame foto și figurine din materiale reciclabile; pictură pe ceramică; concurs de selectare selectivă a deșeurilor la standul BCR si concurs cu premii la standul Fulga în cadrul campaniei “Reciclezi pentru planetă în patru pași și-o piruetă.

11:00 – 11:40 – Teatru pentru copii Istețilă cu piesa Aventurile lui Habarnam”

17:00 – 18:00 – Voltaj Academy – Concert de vară

18:15 – 19:00 – Challenge Arts – Show street dance

Pentru programul complet și actualizat vă rugăm să consultați pagina de Facebook a Roabei de Cultură. – https://www.facebook.com/roabadecultura

Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar intrarea este gratuită. Accesul către Roaba de Cultură se face prin intrarea din zona ”Pescăruș” a Parcului Herăstrău.

Acest proiect desfășoară cu ajutorul partenerilor care susțin educația ecologică și financiară.

Sponsori: Kaufland România, Mastercard, BCR, Linde Gaz România, Fulga, Environ.

Asociațiile partenere: Asociația “Ajungem Mari”; Asociația “Inocenții”; Asociația “Donum Christiana”; Asociația “Ateliere Fără Frontiere”; Asociația “Psihobucuria”; ECO Atelierul Remesh; Clubul de Șah Hannibal; Asociația “Viitor Plus” – Harta Reciclării, Verde GO, Eco Provocarea și Recicleta.

Parteneri media: Green Report, AGERPRES, Forbes Kids, PapTot, GoKid!, Zile si Nopti. Clopotel.ro, PRwave, Stiripentruparinti.ro, suntparinte.ro, spotmedia.ro, acasa.ro, IQool, Prescolar.ro, MunteanuRecomanda, Centrul de Parenting, ItsyBitsy si MagicFM.

Despre Green Revolution

Asociația Green Revolution a fost fondată în martie 2009 și este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce pune în practică măsurile care stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre Roaba de Cultură

O pajiște cu divertisment de calitate în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), zona Pescăruș.

Un loc special, care adună întâmplări diverse, de la ateliere și piese de teatru pentru copii, clase de sport pentru întreaga familie, cursuri de nutriție, concerte de folk, jazz și rock până la proiecții de film pentru toate vârstele.

Alternativă inedită de a petrece timpul liber alături de cei dragi.

Un festival urban al culturii, din primăvară până-n toamnă.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.