Aproape 350 de persoane vor participa la cursuri gratuite pentru un restart în carieră, în Solidarity FabLab.

0

În 2024, Nod Makerspace, în parteneriat cu Fundația Orange România, continuă programul ambițios destinat dezvoltării profesionale a aproape 350 de persoane vulnerabile. Sub egida Solidarity FabLab, cursanții vor beneficia de o serie diversificată de formări: de la prelucrarea lemnului, croitorie, design botanic și electronică, la cursuri de Arduino, prelucrare metal și tehnici de operare laser. Programul include, de asemenea, sesiuni de consiliere și descoperire vocațională și module de integrare în piața muncii, menite să sporească angajabilitatea participanților.

Practic, participanții vor avea ocazia să-și dezvolte competențele tehnice și creative, lucrând direct pe proiecte aplicate și câștigând abilități esențiale pentru piața muncii actuală. De la crearea mobilierului personalizat și designul de spații interioare și exterioare care să încorporeze elemente naturale, la realizarea de proiecte electronice interactive și finisarea profesională a obiectelor cu ajutorul laserului, cursurile sunt concepute pentru a răspunde nevoilor concrete ale sectorului de muncă. În plus, cursurile de croitorie îi vor înzestra pe cursanți cu abilități de design vestimentar și realizare a îmbrăcămintei personalizate, abordând tendințele actuale ale modei sustenabile. Totodată, modulele de prelucrare a metalului vor oferi competențe fundamentale în lucrul cu diferite metale, deschizând astfel noi orizonturi în domeniile artizanatului și designului industrial. Aceste adăugiri extind spectrul abilităților practice acoperite de program, asigurând o pregătire completă și diversificată pentru participanți.

Pe lângă abilitățile tehnice, programul pune un accent deosebit pe dezvoltarea competențelor de viață precum colaborarea, comunicarea efectivă, gândirea critică și capacitatea de a rezolva probleme complexe. Scopul este de a pregăti cursanții nu doar pentru piața muncii, ci și pentru o participare activă și conștientă în societate.

Mai mult, Solidarity FabLab, dezvoltat de Nod Makerspace și Fundația Orange România se angajează să promoveze egalitatea de gen și incluziunea, stabilind un obiectiv de minim 30% participare feminină și încurajând accesul egal la educație și oportunități profesionale persoanelor cu abilități practice reduse, tinerilor NEETS. Prin mentorat și cursuri dedicate, programul urmărește să împuternicească toți participanții să-și găsească un loc de muncă împlinitor sau să acceseze învățământul superior, încurajând în același timp pasiunea pentru învățarea continuă și carierele creative.

Mai multe detalii despre program și înscrieri pot fi accesate aici: https://nodmakerspace.ro/solidarity-fablab/

Nod Makerspace este un centru cultural-creativ de dimensiuni mari: atât o platformă tehnică ce oferă mijloace de prototipare, producție, consultanță, cât și un hub cultural și spațiu de interacțiune pentru start-up-uri creative. Misiunea Nod implică și organizarea de evenimente relevante pentru oraș și pentru comunitățile creative: conferințe, concursuri de design, târg de design local, cursuri practice, activări urbane.

Fundația Orange România este o organizaţie non-profit care se implicăm în viaţa comunităţii, prin realizarea de proiecte de filantropie, menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.