Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de marti, 17 februarie, de la ora 19:00, la atelierul Antreneaza-ti Memoria prin tehnici de Teatru, sustinut de actrita Smaranda Caragea.

Antreneaza-ti memoria

Odata cu trecerea timpului observam ca memoria noastra incetineste, iar procesul de invatare devine din ce in ce mai anevoios. Pentru a ramane cat mai prezenti in viata noastra, avem nevoie de reperele adunate de-a lungul timpului si de informatia pe care candva am inmagazinat-o.

Memoria sta la baza fiecareia dintre actiunile noastre. Ne permite sa ne miscam, sa comunicam, sa invatam si sa fim prezenti, vii si activi. Miliarde de celule din creierul nostru se afla in continua interactiune accesand cuvintele, figurile, poeziile, retetele, povestile, evenimentele, deprinderile, emotiile, cartile, conversatiile, ideile din memoria noastra.

Cheia imbunatatirii memoriei este imaginatia, care ne permite sa invatam mai mult si mai eficient. Memoria se bazeaza pe imagini si modele. Cursul isi propune sa ne antreneze sa ne folosim constient imaginatia pentru a putea retine mai usor.

In copilarie se invata cel mai mult pentru ca cei mici sunt liberi sa-si exprime curiozitatea asupra lumii inconjuratoare, testand si explorand toate posibilitatile. Legatura cu lumea reala se face firesc, tocmai prin intermediul imaginatiei si al asocierilor. Treptat, odata cu cresterea in varsta, se renunta la joaca si la libertatea pe care jocul si conventia le ofera. Prin urmare, imaginatia devine ingradita si procesul de acumulare de noi informatii devine din ce in ce mai incet.

Actorii au o capacitatea mai buna decat a altor oameni de a retine si de a stoca informatie, tocmai pentru ca ei nu au exclus jocul din viata lor. Tehnicile actoricesti au la baza jocul, astfel acestia pastreaza mereu o doza de libertate pe care numai copiii o poseda natural.

De-a lungul atelierului, ne vom antrena prin joc si joaca, aplicand tehnici actoricesti care vizeaza strict memoria. In plus, ne vom relaxa pentru a da frau liber imaginatiei si vom incerca sa ne ascutim simturile pentru a le putea folosi la capacitate maxima. Descoperim cum sa ne organizam informatia in functie de prioritati si care sunt tehnicile pentru ca mintea sa ne fie mereu proaspata.

Lector: Smaranda Caragea

Data incepere: 17 februarie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptamanal, marti

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.