Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alumnii universităților internaționale sunt invitați la o nouă întâlnire a comunității dedicate

0

Reviro, companie de recrutare și selecție dedicată românilor cu experiență internațională, organizează cea de a doua întâlnire a alumnilor universităților din străinătate care s-au întors în România.

Joi, 4 septembrie, Reviro creează din nou contextul pentru ca absolvenții universităților internaționale să se cunoască și să fie mai aproape de a-și crea drumul potrivit în carieră. Cea de a doua întâlnire a comunității de alumni va avea loc la sediul Maastricht School of Management din București.

_DSC1396

Această inițiativă este o formă de a-i sprijini pe românii întorși de peste hotare, pentru care legătura cu alți alumni, accesul la informații, dar și conexiunea cu persoane care au trecut printr-o experiență asemănătoare sunt foarte importante.

Discuția se va purta în jurul modului în care acești tineri trebuie să pună problema în fața angajatorilor și cum se pot pune în valoare. O parte importantă din program va fi comunității și aflării nevoilor membrilor comunității și networkingului.

Compania își dorește ca tinerii să reprezinte o resursă unii pentru alții și să se sprijine reciproc în atingerea obiectivelor odată cu restabilirea în România.

„Ne propunem ca absolvenții întorși să se cunoască între ei, să-și împărtășească poveștile personale, astfel încât startul lor în carieră să fie pe măsura pregătirii și așteptărilor lor.”, spune Adriana Comăneci, Managing Partner Reviro.

Întâlnirile vor avea loc lunar, iar orice absolvent al universităților internaționale care își caută în acest moment drumul în România este invitat să participe.

Înscrierile în comunitate se fac aici: https://reviro.typeform.com/to/xwJ6o8

Cei care s-au înscris deja pot confirma direct pe eventul de Facebook, aici: https://www.facebook.com/events/688066967953075/

Reconectarea cu România

Reviro este un serviciu de recrutare care îşi propune să le faciliteze tinerilor români cu pregătire internaţională accesul la oportunităţi de carieră la companii din România. Reviro a fost creat în 2013 de Grupul EDUCATIVA, ca soluție la o problemă recurentă observată anual la tinerii pe care îi trimitea la studii în străinătate: O mare parte dintre cei care decid să se întoarcă acasă pentru a începe o carieră nu sunt conectaţi la realitatea de business şi sunt slab susţinuţi în a găsi joburile potrivite pentru ei.

 „Misiunea Reviro este de a conecta potenţialul tinerilor români cu pregătire internaţională la organizaţii din România care să le pună în valoare abilităţile dobândite la studii în cadrul universităţilor internaţionale”, spune Alexandru Ghiţă, preşedinte EDUCATIVA. El explică modul în care activitatea Reviro completează scopul EDUCATIVA. „Din 2005 trimitem la şcoală în străinătate mii de oameni, prin târgurile de universităţi, prin EDMUNDO, serviciul nostru de consiliere. Însă miza nu a fost doar de a-i trimite în străinătate, ci a fost să-i şi aducem înapoi”, detaliază el.

 

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.